Temizlikçi olmak isteyen 1143 üniversite mezunu

Temizlikçi olmak isteyen 1143 üniversite mezunu
Adalet Bakanlığı'nın Adıyaman'da açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 1143 üniversite mezunu başvurdu. İşe başvuran üniversite mezunları, işsiz üniversitelerin sadece yüzde 0,11’i ediyor.Adalet Bakanlığı'nın...

Adalet Bakanlığı'nın Adıyaman'da açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 1143 üniversite mezunu başvurdu. İşe başvuran üniversite mezunları, işsiz üniversitelerin sadece yüzde 0,11’i ediyor.

Adalet Bakanlığı'nın Adıyaman'da açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna, 4 günde 5 bin 217 kişi başvurdu. Başvuranların 156'sı lisans, 987'si ön lisans olmak üzere bin 143’ü üniversite mezunu.

600 bin nüfuslu Adıyaman'da sadece İş-Kur'a kayıtlı 34 bin 690 işsiz var. İlana başvuranlardan Amber Tutal, 2016 yılında üniversiteden mezun olduğunu ancak iş bulamadığını anlattı. Evli ve bir çocuk babası Tutal, "Sağlık Bakanlığı'na, Adalet Bakanlığı'na, Adıyaman Üniversitesi'ne, Tarım Bakanlığı'na temizlik kadrosuna, şoför kadrosuna başvurdum. Hiçbirinin yedek listesine dahi giremedim" dedi.

İlana başvuran Murat Tatlı ise, "Evliyim bir çocuğum var. Adalet Bakanlığı'na, Tarım Bakanlığı'na, Sağlık Bakanlığı'na, İŞKUR üzerinden alınacak her yere başvuru yaptım. E sınıfı ehliyetim var. Kuralarda ismim yedeklerde bile çıkmadı" diye sitem etti.

18 YILDA GELİNEN TABLO BU

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de konuyla ilgili olarak “İktidar olarak gündemi ne kadar değiştirmeye çalışırsanız çalışın milletimizin tek gündemi işsizlik ve yoksulluk. Binbir umutla temizlik görevlisi kadrosuna başvuranlar arasında binlerce üniversite mezunu gencimiz ile ilk ve ortaöğretim mezunu gençlerimiz bulunmaktadır. İşte, AK Parti’nin 18 yılda Adıyaman'ı ve Türkiye'yi getirdiği tablo bu” açıklamasını yaptı.

961 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ

9 kişilik temizlik görevlisi kadrosu ilanına 5 bin 217 kişi başvurması ve bu sayıdan 1143’ünün üniversite mezunu olması sosyal medyada şaşkınlık yarattı.

Ancak, Genç İşsizler Platformu Sözcüsü Dr. Murat Kubilay, iki ay önce, 2,4 milyon işsiz gençten 961 bininin üniversite mezunu olduğunu belirterek, "3 yılın her birinde 600 bin mezun iş arayacak. Genç işsizlik sorununun sonuçlarıyla o zaman yüzleşeceğiz" açıklamasında bulundu.

Verilen rakamla karşılaştırınca, işe başvuran üniversite mezunları, yüzde 0,11’lik dilimi oluşturuyor.