Temmuz’da vaka 100’ün altına düşer

Temmuz’da vaka 100’ün altına düşer
Sokağa çıkma kısıtlamalarının neticelerini aldıklarını ifade eden Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer’e göre Türkiye’de şu ana kadar her şey oldukça iyi...

Sokağa çıkma kısıtlamalarının neticelerini aldıklarını ifade eden Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer’e göre Türkiye’de şu ana kadar her şey oldukça iyi gitti, verileri istenilen şekilde, üçlü rakamlara ulaşıldı.
En az birinci aşama kadar önemli olan ikinci aşamaya geçildiğini söyleyen Özlü “Maske, sosyal mesafe ve hijyen şartlarına uyarsak bu normalleşme sürecinde de bunlara dikkat edersek 500’ün altına inmek için Haziran’ın sonu diyebiliriz. 100’lü rakamların altına herhalde Temmuz’un ortasına doğru ineriz; ama yine söylüyorum kurallara uyarsak” dedi.
Koronavirüs’ün 30 derece sıcaklığın üzerinde çoğalma hızının düştüğünü dile getiren Tezer, ikinci dalga riski ile ilgili “Kışın tekrar ortaya çıkabilir mi? Kış virüsü olduğu için çıkabilir” ifadesini kullandı.

15 HAZİRAN’DA RAHATLAMA OLUR

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara “15 Haziran’da çok ciddi rahatlama bekliyorum. Türkiye’nin almış olduğu önemler çok önemli, ilaçlarla ciddi bir başarımız var. Kaybımız var bu can yakıcı bir durum fakat dünya sıralamasında iyi yerdeyiz. Sosyal mesafe en az 1.5 metre olmalı. Bir insanla karşılıklı konuşurken aramızdaki 60 cm olmalı” dedi.

BOŞUNA MI 2 AY EVDE KALDIK

Dün İstanbul’da metro, tramvay ve otobüs duraklarının birleştiği Cevizlibağ metrobüs durağında saat 09.30’da bile metrobüs duraklarındaki kalabalık dikkat çekti. Duraklarda bekleyenler, metrobüsten inenler kalabalık nedeniyle sosyal mesafeye uyamadı. Merdivenlerdeki ve üstgeçitteki kalabalıkta bulunanlar zaman zaman yürümekte güçlük çekti. Metrobüsten inen bir kişi, “Biz 2 ay evde kaldık ama hiçbir anlamı kalmadı bence, boşuna kalmış olduk” dedi.

ANKARA’DA DOLMUŞLAR AYAKTA YOLCU ALMAYACAK

İstanbul Valiliği dün şu kararı aldı: “ Ayakta yolcu taşıyan araçlarda; oturan yolcu sayısı kadar (karşılıklı dörtlü koltuklarda iki koltuğu kullanılmadan ve karşılıklı yüz yüze gelmeden çapraz oturma düzeniyle) ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3’ü kadar yolcu alınacak.” Ankara’da dolmuşlarda ayakta yolcu taşınmayacak. Otobüslerde ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 30’u kadar da ayakta yolcu alınacak.