TERCİH ZAMANI

TERCİH ZAMANI
‘Bidebunuizle’ yayınında konuşan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soli Özel, son dönemde karşılıklı açıklamalarla gerilen Türk- Amerikan ilişkilerini değerlendirdi. Özel, Biden yönetimiyle birlikte ABD’nin demokrasi...

‘Bidebunuizle’ yayınında konuşan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soli Özel, son dönemde karşılıklı açıklamalarla gerilen Türk- Amerikan ilişkilerini değerlendirdi. Özel, Biden yönetimiyle birlikte ABD’nin demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusunu arttırdığını ve son dönemde yapılan açıklamaların bu söylemle ilgili olduğunu söyledi.
Gerginliğin arka planındaki S400 gerilimi için ise, “ABD en üst perdeden S-400’lerin Türkiye topraklarından çıkarılmasını istiyor. Türkiye ise Girit modeli gibi bir ara formülü zorluyor. Bu durumda Türkiye, ya Rusya’yı ya Amerika’yı gücendirecek gibi duruyor” dedi. Özel, “Biden yönetiminin eylemlerinin de söylemleri gibi olup olmayacağını göreceğiz” derken, ABD’nin tavrının AB-Türkiye ilişkileri için de belirleyici olabileceğini söyledi.