Termik santral göz göre göre alevlere teslim

Termik santral göz göre göre alevlere teslim
Milas’taki yangın alınan önlemlere rağmen Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı. Santral yetkilileri, patlama riskinin bulunmadığını bildirdi. Muğla Valiliği, Ören Mahallesi ve çevresinin tahliyesine karar verdi.Yangının...

Milas’taki yangın alınan önlemlere rağmen Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı. Santral yetkilileri, patlama riskinin bulunmadığını bildirdi. Muğla Valiliği, Ören Mahallesi ve çevresinin tahliyesine karar verdi.
Yangının Kemerköy Termik Santraline sıçraması sonrasında yetkililer, alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini ifade etti. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti.
Yangınla mücadelenin sürdüğü bölgede Muğla Valiliği’nin kararı ile Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı.
MSB GEMİLERİYLE
TAHLİYE EDİLİYOR
Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bölgedekiler Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait çıkarma gemileriyle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor.
Alevlerin termik santrale ulaştığını ilk duyuran Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat oldu. Tokat, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle birlikte, alevlerin termik santrale ulaştığını duyurdu.
Tokat, gün içinde yaptığı açıklamada yangının santrale doğru ilerlediğini belirterek, “Ben, sabahtan beri buraya uçak getirmek için kriz masasını, Ankara’yı, bütün yetkilileri zorlamaya çalışıyorum. Bakın şu anda buraya helikopter etki edemez, buraya acil uçak lazım” şeklinde konuşmuştu.
Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Milas’taki Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayan yangınla ilgili “Gelişi güzel kömürün yanması sonucu oluşan gazlar ölümcüldür. Yöre halkı uyarılmalı” dedi.
ÖNLEMLER YETERLİ GELMEDİ
Muğla Milas’ta devam eden orman yangını, Bağdamları Mahallesi’nde bulunan ve Türkiye’nin 30’uncu büyük elektrik ve 4’üncü büyük linyit santrali olan Kemerköy Termik Santrali’ni tehdit edince, her ihtimal gözönünde bulundurularak önlemler alındı. Yangının sıçramasını engellemek amacıyla santral çevresine hendekler kazıldı. Gündüz saatlerinde santralde bulunan yanıcı maddeler ve hidrojen tankları boşaltılırken, görevli personel de tahliye edildi.
Öğlen saatlerinde 500 metre mesafeye kadar yaklaşan alevlerin santrale sıçramasını önlemek için hendek kazılarak önlem alınmasına rağmen saat 21.00 sıralarında yangın termik santralin bahçesine girdi. Güvenlik önlemleri kapsamında, beklemede olan ekipler alevlerle mücadale başlatırken, bölgede elektriklerin kesildiği öğrenildi.

Pakdemirli “Tehlike yok” dedi 7 saat sonra yandı

Dün öğlen saat 14.00 civarında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi aradığını aktaran Nagehan Alçı, Pakdemirli’nin “Şu anda termik santralin içindeyim, çok yoğun bir tempo içinde çalışıyoruz. Şu an için bir tehlike mevcut değil. Arkadaşlar çalışıyorlar. Yangının buraya gelmesi gibi bir durum şu aşamada yok. Kontrol altına alınmaya çalışılıyor” sözlerini aktardı.