Terminal’in kahramanı terminalde öldü

Terminal’in kahramanı terminalde öldü
Hikayesi The Terminal filmine ilham olan İranlı mülteci Mehran Karimi Nasseri, Fransa'da 18 yıl yaşadığı Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda hayatını kaybetti. İranlı mültecinin yaşamı yönetmen Steven Spielberg'ün 2004 yapımı,...

Hikayesi The Terminal filmine ilham olan İranlı mülteci Mehran Karimi Nasseri, Fransa'da 18 yıl yaşadığı Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda hayatını kaybetti. İranlı mültecinin yaşamı yönetmen Steven Spielberg'ün 2004 yapımı, başrollerini Tom Hanks ve Catherine Zeta-Jones'un oynadığı The Terminal filmine de konu olmuştu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, 1945 yılında İran'ın Huzistan eyaletinde doğmuş olan Nasseri, annesini aramak üzere ülkesini terk ederek Avrupa'ya gitmişti. Birkaç yıl Belçika'da yaşadıktan sonra İngiltere, Hollanda ve Almanya'ya geçmeye çalıştı ancak "doğru mülteci belgelelerine sahip olmadığı" gerekçesiyle bu ülkelerden sınır dışı edildi.


Nasseri ardından Fransa'nın başkenti Paris'e giderek, Roissy - Charles de Gaulle Havalimanı'nın bir köşesini "evi" haline getirdi ve 18 yıl burada yaşadı. 1999'da Fransa'dan mülteci statüsü ve oturum izni alan Nasseri, 2006'ya kadar havalimanında yaşamayı sürdürdü.

2006'da yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle havalimanından hastaneye kaldırılan Nasseri, iyileşmesinin ardından bir otelde yaşamaya başladı.

Charles de Gaulle Havalimanı yetkilileri, Nasseri'nin birkaç hafta önce yeniden havalimanına döndüğünü ve burada hayatını kaybettiğini açıkladı.