Terör kurbanlarına gözyaşı

Terör kurbanlarına gözyaşı
İstanbul’da düzenlenen bombalı saldırıda üç farklı aileden altı kişi yaşamını yitirdi.ADANA’DAN İSTANBUL’AAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, patlamada kızı Ecrin ile birlikte hayatını kaybeden Yusuf Meydan’ın...

İstanbul’da düzenlenen bombalı saldırıda üç farklı aileden altı kişi yaşamını yitirdi.

ADANA’DAN İSTANBUL’A
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, patlamada kızı Ecrin ile birlikte hayatını kaybeden Yusuf Meydan’ın bakanlıklarının çalışanı olduğunu açıkladı.
Yusuf Meydan 34, kızı Ecrin ise dokuz yaşındaydı.

Adana’da yaşayan aile, akrabalarının aktardığına göre bir nişan töreni için İstanbul’a gitmişti ve patlamanın olduğu gün de geri dönecekti.



TOPKARA ÇİFTİ
27 yaşındaki Mukaddes Elif Topkara ve eşi 40 yaşındaki Adem Topkara da hayatını kaybedenler arasında yer alıyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çiftin Sarıyer Ayazağa Mahallesi sakinlerinden olduğunu açıkladı. Beş yıllık evli çiftin iki küçük çocukları olduğunu aktardı.

Taziye evinde konuşan Adem Topkara’nın babası Mustafa Topkara, “Biri kız biri erkek iki torunum var. Küçük çocukları da yanlarına alacaklarmış, küçük kız ‘Ben gelmek istemiyorum’ diyor, ufağı da uyuyor. Bu yüzden onları ablasına bırakmışlar. Oradan çıkıyorlar 20 dakika sonra patlama oluyor” dedi.



ARZU ÖZSOY VE KIZI YAĞMUR UÇAR
38 yaşındaki Arzu Özsoy ve 15 yaşındaki kızı Yağmur Uçar da olayda birlikte yaşamını yitirdi.

Bakırköy’de taziyeleri kabul ederken konuşan Arzu Özsoy’un babası Mehmet Özsoy, “Kızım öğretmen olduğu için tatil zamanında gezmek için kızıyla dışarı çıktı. Gezmeye gitmişlerdi ama denk geldi işte. İkisi yalnız gitmişti. ‘Gezmeye gideceğiz’ dediler ama oraya gideceklerini söylemediler. Tatil olduğu zaman sık sık dışarı çıkarlardı, müze gezerlerdi. Torunum lise 2. sınıf öğrencisiydi, kızım özel bir okulda öğretmendi. Yapacak bir şey yok, gitti. Kayboldu gitti benim kızım. Ne söyleyebilirim? Allah belalarını versin” diye konuştu.


GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Beyoğlu’nu kana bulayan terör saldırısında detaylar ortaya çıkarken patlamada hayatını kaybeden Yusuf Meydan ile kızı Ecrin Adana’da, Arzu Özsay ve kızı Yağmur Uçar İstanbul Bahçelievler’de, Adem ve Mukaddes Topkara ise Sarıyer’de son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenlerinde gözyaşları sel olurken Ecrin’in annesi, “Üzerimde kocamla kızımın kanı var” diyerek ağlarken, saldırı anında Yusuf Meydan’ın kızıyla birlikte mağazadaki eşini dışarıda beklediği ortaya çıktı.