TERÖRİSTLER CANIMIZI YAKTI

TERÖRİSTLER CANIMIZI YAKTI
Hatay’ın Belen ilçesindeki ormanlık alanda 9 Ekim’de başlayıp, Arsuz ve İskenderun ilçesindeki yerleşim yerlerine sıçrayan ve 33 saat sonra kontrol alınan yangında sabotaj ihtimali dile getirilince, bazı kişiler geceyi ‘nöbet...

Hatay’ın Belen ilçesindeki ormanlık alanda 9 Ekim’de başlayıp, Arsuz ve İskenderun ilçesindeki yerleşim yerlerine sıçrayan ve 33 saat sonra kontrol alınan yangında sabotaj ihtimali dile getirilince, bazı kişiler geceyi ‘nöbet tutarak’ geçirdi.

Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD, defterdarlık ile Belen Belediyesi ekipleri, ilçeye bağlı Fatih Mahallesi Petek Sitesi’nde yangından zarar gören yerleşim yerlerini tek tek gezerek hasar tespit çalışması yaptı.
Yangın, yerleşim yerlerinde çok sayıda ev, iş yeri ve fabrikaya zarar verdi. 8 kişi hafif şekilde yaralandı.
Gece boyunca ise İskenderun’a bağlı İsmetpaşa Mahallesi’ndeki gençler, ormanlık alanda bir kişinin ormanı yakmaya çalıştığını, fark edilince de eylemini başaramadan kaçtığını öne sürüp sokağa çıktı. İskenderun-Belen karayolu yakınındaki ormanlık alanda gece boyu bekleyen gençlerin iddiası karşılığında polis, ormanlık alanda arama yaptı. Herhangi bir suç unsuruna ya da şüpheliye rastlanmadı.
‘CİĞERLERİMİZİ YAKIYORLAR’
Gaziantep’te AKP’nin bir etkinliğinde konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yangınlara değinerek “Kandil’de yere izmarit bile atılmıyor’ denilen terör örgütü ormanlarımızı yakıyor. Ciğerlerimizi yakıyorlar. O ‘izmarit bile atmıyor’ diyenler nerede? Bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu bölge insanının en büyük sorunu PKK’dır.” dedi.
2 KİŞİ GÖZALTINDA
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, cumartesi günü yaptığı açıklamada çok ciddi kasıt şüphelerinin de ortaya çıktığını belirterek ‘’4 şüpheli gözaltında. 2’si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 2’siyle ilgili de işlem yapılacak’’ demişti: “Bununla ilgili Valiliğimiz çok yönlü soruşturma yürütüyor. 4 şüpheli gözaltında. 2’si savcılık tarafından serbest bırakıldı, 2’siyle ilgili de işlem yapılacak. İnsansız Hava Aracı (İHA) dünden beri süreci kontrol etmemizde büyük fayda sağlıyor. Çok speküle edilir bir konu daha var. Ormanlar anayasayla korunduğu için ormanların imara açılması, madene, turizme tahsis edilmesi söz konusu değildir. Orman alanları daraltılamaz. Vatandaşlarımızın buna kulak asmamasını rica ediyorum.”

TRABZON VE MARAŞ’TA DA YANGIN
Trabzon’da, merkeze bağlı Akyazı Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan örtü yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ekipler, alevlerin söndürüldüğü bölgede dik ve engebeli arazide, soğutma çalışmasına başladı.
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinin Kuzgun Mahallesi’nde cumartesi akşam saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. 35 hektar ormanlık alanın kül olduğu yangınla ilgili Jandarma özel harekat ekipleri bölgeye sevk edilerek sabotaj olma ihtimaline karşı inceleme yaptı.