Terörü soruşturan müfettiş: ‘Bakan böyle istedi’

Terörü soruşturan müfettiş: ‘Bakan böyle istedi’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teftişinde, başmüfettişin her şeyi “Sayın Bakan bunu böyle istedi” diyerek yaptığı, teftiş kurulunda da “bilirkişi” krizinin çıktığı bildirildi.Tolga ŞardanT24’deki...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teftişinde, başmüfettişin her şeyi “Sayın Bakan bunu böyle istedi” diyerek yaptığı, teftiş kurulunda da “bilirkişi” krizinin çıktığı bildirildi.

Tolga ŞardanT24’deki yazısında, İBB'de teftişe başlatılan ve terör incelemesinde görev verilen Mülkiye Teftiş Kurulu'nun grup başkanı başmüfettişin neden affını isteyerek görevden ayrıldığı konusunu takip ederken ilginç bilgiye ulaştığını ifade etti.  Şardan, yazısında özetle şunları kaydetti:

BAKANLIK HOŞNUT KALMADI

“İddiaya göre; o dönemde beşi İçişleri Bakanlığı'ndan üçü diğer kamu kurumlarından olmak üzere toplam sekiz kişilik müfettiş heyeti belediyede çalışmaya başladı. Ancak, çalışmalar ilerledikçe süreci takip eden bakanlık yönetimi, teftiş heyetinin yaklaşımından memnun olmadı. Daha doğrusu, söz konusu heyetin başkanı başmüfettiş, görevi çerçevesinde işlemlerini yürütürken, bakanlık bu durumdan pek de hoşnut kalmadı.

Sonrasında Bakan Süleyman Soylu'dan alınan onay ile Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım ekibe katıldı. Bakan Soylu, Yıldırım'ın teftişin başından beri grubun içinde yer aldığını açıkladı. Fakat kaynaklarım Yıldırım'ın sonradan gruba atandığında ısrarcı.

‘SAYIN BAKAN BUNU BÖYLE İSTEDİ’

Daha önce de İmamoğlu'nun görev yaptığı Beylikdüzü Belediyesi'nde soruşturma yapan Yıldırım'ın ekibe katılmasıyla farklı bir yaklaşım kendisini gösterdi. Yıldırım, teftiş heyetinin bazı işlemleri sırasında grup başkanı başmüfettişi ‘Sayın Bakan bunu böyle istedi’ şeklinde yönlendirmelere başladı.

BİLİRKİŞİ İÇİN AKP’Lİ BELEDİYEDE GÖREV YAPANLAR ÖNERDİ

Bu arada İBB'nin incelenen iş ve işlemlerinin daha sağlıklı sonuç vermesi amacıyla ‘bilirkişi’ heyetleri oluşturulması gündeme geldi. O dönemde Yıldırım, bir isim listesi getirip bilirkişilerin söz konusu listeden atanmasını önerdi. Ancak teftiş heyetince yapılan incelemede Yıldırım'ın tavsiye ettiği isimlerin İstanbul'daki AKP'li belediyelerde görev yapan kamu personeli olduğu ortaya çıktı!”