Ters yüz sınıf, seyreltme sınıf ve uzaktan eğitim

Ters yüz sınıf, seyreltme sınıf ve uzaktan eğitim
Koronavirüsün dünyada çalışma sisteminden, yaşam biçimine yarattığı değişim eğitimde de yaşandı. Bazı ülkeler eğitime ara verdi, bazıları uzaktan eğitim modeline geçti. Türkiye'de de birçok öğrencinin erişim konusunda...

Koronavirüsün dünyada çalışma sisteminden, yaşam biçimine yarattığı değişim eğitimde de yaşandı. Bazı ülkeler eğitime ara verdi, bazıları uzaktan eğitim modeline geçti. Türkiye'de de birçok öğrencinin erişim konusunda sorun yaşadığını söylediği EBA ve TRT kanalları üzerinden ders yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de yeni eğitim öğretim dönemi için farklı metodlar üzerinde çalışmaya başladı.

Öğrenciler tatilde ancak birçok eğitimci, veli ve öğrenci yeni eğitim yılının nasıl geçeceğini düşünüyor. Öğrenilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı pandemi nedeniyle Eylül ayında okulların açılamaması ihtimaline karşı farklı senaryolar üzerinde duruyor. Buna göre, salgın bitmezse, Türkiye yeni bir eğitim modeli ile tanışabilir.

TERS YÜZ SINIF MODELİ

Pandemi senaryolarından ilki eğitimde "Ters yüz sınıf modeli". Bu modelde, eğitimin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan yapılacak. Bazı derslerin tamamı uzaktan verilebileceği gibi, bazı derslerde teorik eğitim okulda pratik eğitim evlerde yapılacak. Öğrenciler okullarında derslerini dinledikten sonra verilen proje ve ödevlerle konuyu evlerinde pekiştirecek.

SEYRELTME SINIF

Bir diğer senaryo, öğrencilerin kendi okullarında ikili eğitime geçmesi. Bu plana ilişkin fizibilite çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi. Sınıflar için "seyreltme çalışması" yapılabilir. Senaryo uygulanırsa 40 öğrencilik bir sınıf yarı yarıya seyretilecek. 20 öğrenciye sabah, 20 öğrenciye ise öğlen yüz yüze eğitim verilecek.

TAM ZAMANLI UZAKTAN EĞİTİM

Okulların hiç açılmaması veya açıldıktan sonra tekrar ara verilmesi ihtimaline karşı da tam zamanlı uzaktan eğitim planı gündemde. Çalışmanın içerik planlamasının tamamlandığı, öğretmenlerin anlattığı dijital derslerin çekimlerinin başladığı bildirildi.