Teşhis doğru tedavi yanlış

Teşhis doğru tedavi yanlış
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye şahlandı, ekonomi şahlanıyor” söylemini bir süredir kullanmayı bıraktı ve “Güçlü ve büyük Türkiye siluetinin ufukta göründüğünü” söylemeye başladı....

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye şahlandı, ekonomi şahlanıyor” söylemini bir süredir kullanmayı bıraktı ve “Güçlü ve büyük Türkiye siluetinin ufukta göründüğünü” söylemeye başladı. Geçen hafta “hayat pahalılığı” konusuna girmek zorunda kalmış ama pahalılıktan “fahiş fiyatlı etiketleri” sorumlu tutmuştu.
Erdoğan, dün Anadolu esnafının nirengi noktası sayılan Kırşehir’deki Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması törenine katıldı. Artık reddedilemez ve görmezden gelinemez noktada olan hayat pahalılığı bir kez daha Erdoğan’ın gündemindeydi. Ve AK Parti iktidarının 19. yılında Erdoğan “Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı biliyoruz” kabullenişinden sonra şu vaatte bulundu:
“En kısa sürede enflasyonu kontrol altına alacağız. Kısa zamanda raflardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz.”
Erdoğan etkinlikte şeker pancarı alım fiyatlarını da açıkladı: “Bu yılki şeker pancarı alım fiyatımız ton başına 420 liradır.”
Erdoğan önceki hafta da benzer mesajları vermiş, bu mesajları takiben Ticaret Bakanlığı hallerde eşzamanlı denetimlere başlamıştı. Verilerinin inanılırlığı ve güvenilirliği artık sorgulanır hale gelen TÜİK bile tüketici enflasyonunu ağustos ayında beklentilerin üzerinde yüzde 19,25 olarak açıklamıştı. Tüketici enflasyonu içinde gıda enflasyonu yüzde 29 ile 28 ayın zirvesine çıkmıştı.