TEST KiTiNE GÜVEN YOK MU

TEST KiTiNE GÜVEN YOK MU
FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) , dünya genelinde koronavirüs tanısı için geliştirilen testleri karşılaştırmak için bir çalışma başlattı. Çalışma için, salgının ilk döneminde acil kullanım izni alan ve test kitini...

FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) , dünya genelinde koronavirüs tanısı için geliştirilen testleri karşılaştırmak için bir çalışma başlattı. Çalışma için, salgının ilk döneminde acil kullanım izni alan ve test kitini üreten şirketlerin tamamından referans örnekler istedi. Bu sayede bu veriler test edilecek ve açık bir kaynakta karşılaştırılabilecekti.
FDA, bu karşılaştırma için ekim ayından itibaren dünya genelinde 200’e yakın şirketle iletişime geçti ve testlerin örneğini sunacakları paneli şirketlere iletti.
Süreç ekim ayı başında başlarken FDA, şirketlerden sözkonusu incelemeyi iki hafta içinde yaparak kendilerine iletmelerini istedi.
FDA, 195 şirketten alınan veya alınmayan tüm sonuçları tablo halinde yayınladı. Bu tabloda, Türkiye’de salgının ilk ortaya çıktığı andan itibaren “yerli ve milli test kiti” olarak sunulan ve tüm hastanelerde kullanılan test için üretici firma Bioeksen’in bu talebe herhangi bir cevap vermediği anlaşıldı.