“Tetikçi çakarlı araçla Gürcistan’a kaçırıldı”

“Tetikçi çakarlı araçla Gürcistan’a kaçırıldı”
SEDA İNCİRKUŞÜlkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş suikastıyla ilgili soruşturmada 3 kritik gözaltı daha gerçekleşti. Daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş; Emre Yüksel ve Avukat Serdar...

SEDA İNCİRKUŞ

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş suikastıyla ilgili soruşturmada 3 kritik gözaltı daha gerçekleşti. Daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş; Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem gözaltına alındı. 15 kişinin tutuklu olduğu soruşturmada Tetikçi Eray Özyağcı ise hâlâ yakalanamadı.

KRT TV ve Bidebunuizle YouTube ortak yayınına katılan gazeteci Yavuz Selim Demirağ, tetikçinin nerede olduğuyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Demirağ, “Eray’ın (tetikçi) yine bir çakarlı araçla olaydan hemen sonra Hopa üzerinden Gürcistan’a kaçırıldığıyla ilgili bilgilerimiz var” dedi.

HTS (Historical Traffic Search), PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ve Yüz Tanıma Sistemi ile tetikçinin ne zaman nerede olduğunun çok rahat bulunabileceğini vurgulayan Demirağ, azmettirici Doğukan Çep’in de daha önce yine Hopa üzerinden sık sık Gürcistan’a gidip geldiğini söyledi. Demirağ, “Olaydan sonra bu imkanı bulamadı” şeklinde konuştu.

Demirağ, cezaevinde olduğu için Çep’in tetikçi Eray Özyağcı’nın akıbetini bilmediğini ve hayatından endişe ettiğini ifade ederken, Çep’in bir başka dosya için verdiği ifadede, “Benim arkadaşlarımı ortadan kaldıramazsınız yoksa konuşurum” dediğini aktardı.