Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

TFF VE YAYINCI KURULUŞ

Konyaspor-Galatasaray maçından saatler önce çok önemli bir iddia atıldı ortaya. Daha önce yayıncı kuruluşta hakem yorumculuğu yaparken MHK başkanlığına atanan Lale Orta’nın hakem triosu programına müdahale ettiği iddia edildi. Bu gelişmeden saatler sonra programcı Murat Caner istifa etti. Caner’in istifasının Lale Orta’nın programa müdahalesi ile ilgili olduğu, hatta gün içerisinde Lale Orta’nın da istifa edeceği konuşuldu. Bu iddialar daha önce yayıncı kuruluşun Genel Müdürlüğünü yapan Kadir Kardaş’ın 2014 yılında TFF Genel Sekreterliğine atanması, değişen TFF yönetimlerine rağmen halen görevde olmasını da tekrar gündeme getirdi.
TFF ile yayıncı kuruluş arasındaki bu yoğun ilişki trafiği oldukça dikkat çekici. Hatta Süper Lig’in yayın haklarının da sürekli aynı yayıncı kuruluş tarafından alınması da (önceki döneme göre daha düşük bir ücrete alındı) incelenmesi gereken dikkate değer bir diğer konu.
Süper Ligin marka değerine zarar veren bu çok önemli ve kritik gelişmelerin önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir alacağını dikkatle takip etmek lazım.
ZORLAMA İŞLER
Galatasaray’da son haftalarda üst üste oynanan kötü maçlarda bireysel yıldızların galibiyeti getiren golleri gerçeklerle yüzleşmesini engellemiş olacak ki Okan Buruk’un, Berkan Kutlu, Barış Alper ve Yunus Akgün gibi isimleri ısrarla kadroya entegre etmeye çalışması Konyaspor maçında da devam etti. Gün yüzüne çıkar mı bilinmez ama Galatasaray’ın akışkan oyununu bozarak üst üste kötü maçlar oynanmasına neden olan bu yanlış tercihleri görmek kalan maçlar için çok önemli. Maçın henüz başında Konyasporlu Ahmet Oğuz’un direkt kırmızı kartlık müdahalesini görmek istemeyen Zorbay Küçük ve VAR’da görev alan eski hakem Metin Tokat’ın yeğeni Serkan Tokat, oyunun skoruna ve gidişatına etki etse de Galatasaray’ın 3 puan alacak bir oyun ortaya koyamadığını da belirtmek lazım.
İcardi, Mertens-Torreira-Oliveira ile olan uyumundan uzak bir performans sergilerken, bu sezon belki de ilk kötü maçını oynadı.
Nelsson’un eksikliği yoğun bir şekilde hissedilirken, orta sahada hem Mertens hem de Torreira’nın yokluğu orta saha üstünlüğünün kaybedilmesine neden oldu. Futbolun oynandığı hiçbir ülkede yapılan yoğun rotasyonun olumlu sonuçlandığına şahitlik etmedim.
Galatasaray’da Nellson, Kazımcan, Torreira ve Mertens’in aynı anda sahada olmaması aynı sonucu verdi.
Galatasaray hem kötü oynadı hem de 14 maç sonra kaybetti.
Bu mağlubiyet, ligin şampiyonluk yarışına da ayrıca bir heyecan kattı. Fenerbahçe eksik iki maçını kazanırsa Galatasaray ile arasında sadece 3 puanlık yani bir maçlık fark kalacak. Son haftaya kadar heyecanla devam edecek bir şampiyonluk yarışına şahitlik edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi