TFF’DE BANKO BÜYÜKEKŞİ

TFF’DE BANKO BÜYÜKEKŞİ
Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Mali Genel Kurulu, bugün 10.00’da Ankara’da yapılacak. Eğer çoğunluk sağlanamazsa genel kurul, yarın aynı yer ve saate gerçekleşecek. TFF’den daha önce yapılan açıklamada,...

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Mali Genel Kurulu, bugün 10.00’da Ankara’da yapılacak. Eğer çoğunluk sağlanamazsa genel kurul, yarın aynı yer ve saate gerçekleşecek. TFF’den daha önce yapılan açıklamada, başkan adaylığı için Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Mehmet Büyükekşi, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın’ın başvurduğu belirtilmişti.

Divan Kurulu’nun başvuru yapan isimlerin adaylıklarının resmileşmesi için TFF statüsünün 38. maddesine göre karar vereceği öğrenildi.

Genel Kurul’da 307 delege var. Aday olacak kişilerin TFF statüsü gereği bu 307 kişiden en üz 63’ünün imzasını alması gerekiyor. Ancak Mehmet Büyükekşi dışında hiçbir adayın 63 imzayı toplayamadığı öğrenildi.

Mehmet Büyükekşi’nin topladığı imza sayısının ise 250’yi bulduğu bildirildi.

Bugün seçilecek olan TFF yönetimi statü gereği bir yıl görev yapacak Önümüzdeki yıl tekrar seçime gidilecek. 2023’te olağan genel kurulda seçilecek yönetim ise dört yıl görev yapacak.