TFF’DEN BİR ENGEL DAHA

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 19, 2021 / 13:10

Galatasaray’ın Spor Toto Süper Ligde yaptığı müsabakalar artık kabak tadı vermeye başladı. Galatasaray yönetimi ile TFF arasındaki gerilime hakemlerin de yönetimleri ile dahil olması işleri iyice çığırından çıkarmaya başladı. Her maç ayrı bir gerilime, ayrı bir itiraz sürecine ve şahit olunmadık tepkilere yol açmaya başladı. Maçın henüz ilk yarısında Galatasaraylı 3 oyuncu hakeme olan itirazları sebebi ile sarı kart gördü. Galatasaray’ın tüm temaslarına faul çalınırken, Okaka’nın golden önce yaptığı faulu ise maçta görev yapan 6 hakem göremedi. Cumhuriyet Gazetesinden Cumhur Önder Aslan, maçın ilk yarısında “Zorbay Küçük, Başakşehirli Tolga ve Okaka’nın sarı kartlık iki hareketinde kart göstermedi. Gidip çok nazik uyardı.Ancak Zorbay Küçük, Galatasaraylı Kerem’e itirazdan, Marcao’ya faulden hiç düşünmeden, uyarmadan direkt sarı kartı gayet agresif biçimde gösterdi.” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

İş o kadar farklı boyutlara geldi ki artık gazeteciler ve spor yorumcuları Galatasaray’a yapılan haksızlıkları dile getirmek zorunda kaldı. Emre Bol, Ahmet Çakar gibi Galatasaray ile soğuk ilişkileri olan pek çok spor yorumcusu “Galatasaray’ın önü kasıtlı bir şekilde kesiliyor” değerlendirmeleri yapmaya başladı. Futbolun önüne geçmeye başlayan hakem yönetimleri, bizlerin de futbol konuşmasına mani oluyor. Her alanda Türk Futbolunu yönetemeyen Türkiye Futbol Federasyonu, skorlara doğrudan etki ederek Türk Futbolunun geleceği ile oynamaktadır.

Galatasaray Başakşehir mücadelesinin ilk yarısında tempo ve mücadele oldukça yüksek olmasına rağmen bizler sadece hakem performansını değerlendirmek durumunda kaldık. İlk yarıda orta sahada Taylan yerine Feghouli tercihi Galatasaray’ın daha hücum başlamasını ve dominant oynamasını sağladı. Mbaye Diagne ilk yarıda iyi futbolunu gol ile süsleme fırsatını 2 defa kaçırınca Galatasaray ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı.
İkinci yarıya Galatasaray istekli ve arzulu başladı. Hücum anlayışını sahaya yaymayı başaran Galatasaray etkili ataklar geliştirdi ancak golü bu ataklardan bulamadı.
Bir korner vuruşunda Diagne’nin yerine oyuna giren Mustafa Muhammed harika bir kafa vuruşu ile takımının golünü kaydetti ve müsabakanın sonucunu tayin etti.

Galatasaray’da İsmail Çipe, Muslera’nın yokluğunda iyi bir performans ortaya koydu.
Van Aanholt ve Yedlin yine yetersiz bir performans ortaya koyarken, Feghouli de beklenen performansın oldukça uzağındaydı.
İlk 11’de şans bulan Morutan ekstra bir performans ortaya koymamasına rağmen kalitesini sahaya yansıttı.
Skor ve futbol ne olursa olsun Galatasaray mevcut hakem yönetimlerinin de doğrudan müdahalesi ile 6 maçtır kazanamıyor. Bu realite Galatasaray’ı şampiyonluk yarışından uzaklaştırdığı gibi mevcut yeni yatırımların ve transferlerin de beklenen değerden kopmasına neden oluyor. Galatasaray yönetimi durumu nasıl çözer bilmiyorum ama çözemezse Galatasaray bu şekilde mağdur edilmeye devam edileceği gibi kendilerinin de koltuğu sallanacaktır.

REZAN EPÖZDEMİR’İN İSTİFASI
Galatasaray’da maçtan bir gün önce çok önemli gelişmeler meydana geldi. Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir ve Köksal Ünlü istifa ettiğini açıkladı. Daha sonra Rezan Epözdemir pişman olmuş olacak ki yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmediğini sadece Sportif A. Ş’deki görevinden istifa ettiğini belirtti. Ancak Başkan Burak Elmas, Rezan Epözdemir ve Köksal Ünlü’nün yerlerine yönetici atadı. Bu gelişme sezon başında yaşansaydı taraftarlar Burak Elmas’ı destekleyebilirdi ama TFF ile mücadelede ortaya konamayan somut durumlar Burak Elmas’a tepkileri arttırdı. Bu ilginç gelişmeler kulüpte soğuk bir duş etkisi yaratmış durumda. Galatasaray’lı pek çok kongre üyesi erken seçim talep ediyor.

Abdullah Biricik

1981 doğumlu olan Abdullah Biricik çok uzun yıllar yerel gazete ve televizyonlarda çalışarak köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaptı.

Spor medyasında adından sıkça söz ettiren Abdullah Biricik, Galatasaray camiasına olan yakınlığı ve çok farklı alanlarda eğitim alması ile de dikkati çekiyor.

Abdullah Biricik Altay’ın efsane Başkanı Kemal Zorlu başta olmak üzere pek çok eski futbol duayeni ile röportajlar yapıp, Anadolu futbolunun gelişimi üzerine çarpıcı bir yazı dizisi kaleme almıştır.

Başarılı medya serüveninin yanı sıra bir eğitimci olan Abdullah Biricik, Spor Yönetimi alanında öğrenim gördü.

Akademik düzeyde ekonomist ve siyaset bilimci unvanlarına da sahip olan Abdullah Biricik’in “demokratik yönetim modelleri”, “sportif başarı ve ekonomik kalkınma” ve “spor ekonomisi”
alanında çeşitli inceleme ve araştırma çalışmaları da bulunmaktadır.

Son zamanların en çok merak edilen spor yorumcularından olan Abdullah Biricik transfer döneminde yaptığı başarılı haberler ile dikkati çekmekte, pek çok ülkenin spor basınında kaynak olarak gösterilmektedir.

Medya ve sporun yanı sıra “İletişim Becerileri” konusunda eğitimler veren Abdullah Biricik halen Gazete Pencere ve Fotospor gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, dijital medya kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top