TFF’den VAR sürprizi

TFF’den VAR sürprizi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın VAR kayıtlarını açıkladı.Olaylı maçta Sivasspor'un 52. dakikada Ulvestad ile bulduğu gol, VAR uyarısı sonrası hakem...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın VAR kayıtlarını açıkladı.
Olaylı maçta Sivasspor'un 52. dakikada Ulvestad ile bulduğu gol, VAR uyarısı sonrası hakem Erkan Özdamar tarafından iptal edilmişti.
TFF'nin yayınladığı VAR kayıtlarına göre; Sivasspor'un Galatasaray karşısında attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

VAR hakemi Özgüç Türkalp: “OFSAYTIMSI BİR ŞEY OLABİLİR:

İşte VAR hakemi Özgüç Türkalp ile hakem Erkan Özdamar arasındaki o diyaloglar:

Özgüç Türkalp: "Erkan, potansiyel ofsayt incelemesi için seni davet ediyorum"
Özgüç Türkalp: "Burada ofsaytımsı bir şey olabilir. İlk vuruş anına gel. Kırmızılı, Nelsson'a müdahale ediyor. Birinci adam kalecinin ayağı topa dokunmuyor ama Nelsson'u itiyor"
Erkan Özdamar: "Teması var, öncesinde teması var. Tamam ağabey, sıkıntı yok. Kaç numara o, 8 numara Robin Yalçın, Nelsson'a müdahale ediyor. Bu adam, ofsayt pozisyonunda değil mi?"
Özgüç Türkalp: "Birinci adam kaleci, ikinci adamın en son uzvu Nelsson diye düşünüyoruz"
Erkan Özdamar: "Sacha Boey'in ayağını gördünüz mü?"
Özgüç Türkalp bu soru üzerine bu pozisyonun da öncesini gösteriyor. Golün gerçekleştiğinden önceki topa vurulma anı için ise "Burada Yatabare ofsayt. Burada da bir mücadeleye giriyor, Nelsson'a müdahalesi var" diyor.
Erkan Özdamar: "Sen burada ofsayt var mı onu söyle"
Özgüç Türkalp: "Var. Kale alanında iki tane ofsayt var"

Atilla Karaoğlan’dan N’koudou yorumu: BEN SARIDA KALACAĞIM

Gaziantep FK-Beşiktaş maçında N'Koudou ile Kitsiou arasında yaşanan ve siyah-beyazlı futbolcunun sarı kartla cezalandırıldığı pozisyon esnasındaki VAR konuşmaları ise şu şekilde:
Atilla Karaoğlan: "İtiyor olarak gördüm, şiddet yok."
VAR: "Ben şiddet var olarak gördüm. Atilla, seni VAR'a davet ediyorum."
Atilla Karaoğlan: "Abi abartıyor ya, ben sarıda kalacağım."

HAKEMLERLE YOLLAR AYRILDI

MHK, TFF'nin Gaziantep FK - Beşiktaş ve Sivasspor - Galatasaray maçlarında hakem hataları olduğunun altını çizerek VAR kayıtlarını kamuoyuyla paylaşmasının ardından bir açıklama yayınladı. MHK, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi olan Özgüç Türkalp'e bundan sonra görev verilmeyeceğini duyururken, Gaziantep FK-Beşiktaş maçı hakemi Atilla Karaoğlan ve Sivasspor-Galatasaray mücadelesinin hakemi Erkan Özdamar'a ise uzun süre görev verilmeyeceğini açıkladı.