TGS Ankara Şube Başkanı ‘Dezenformasyon’ görüşmelerine alınmadı

TGS Ankara Şube Başkanı ‘Dezenformasyon’ görüşmelerine alınmadı
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş, "Dezenformasyonla Mücadele Yasası" adıyla ifade edilen yasanın görüşmelerini takip etmek için gittiği TBMM'ye girişinin yasaklandığını paylaştı.Sosyal...

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş, "Dezenformasyonla Mücadele Yasası" adıyla ifade edilen yasanın görüşmelerini takip etmek için gittiği TBMM'ye girişinin yasaklandığını paylaştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hürtaş, "Meclis'te Sansür Yasası görüşmelerini izlemem ‘yasaklısın’ denilerek engellendi. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak geçen haftadan bu yana yasaya tepkimizi dile getirdiğimiz için cezalandırıldık. Susmayacağız!" dedi.

TGS Ankara Şubesi'nin hesabından yapılan paylaşımda ise, "Sansür yasası çıkmadan yasaklar başladı. Susmayacağız" denildi.

Öte yandan TBMM Genel Kurulunda, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünün üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, ikinci bölüm üzerindeki görüşmelere geçildi.