The Economist: Türkiye’deki kusurlu demokrasi diktatörlüğe sürüklenebilir

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 20, 2023 / 09:08

Dünyaca ünlü Londra merkezli The Economist dergisinde, Türkiye’deki seçimlere ilişkin, “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde olabilir” başlığı altında bir yazı kaleme alındı. Yazıda, “Türkiye, giderek istikrarsızlaşan Erdoğan yönetiminde felaketin eşiğinde” iddiasına yer verildi. Yazıda özetle şu ifadeler kullanıldı:



ÇALKANTILI MAHALLEDE
“Türkiye, NATO’nun en büyük ikinci silahlı kuvvetlerine sahiptir. Özellikle savaşın kavurduğu Suriye’de, çalkantılı bir mahallede çok önemli bir rol oynuyor. Batı Balkanlar’da, Doğu Akdeniz’de ve son zamanlarda Afrika’da artan bir etkiye sahiptir. Her şeyden önce Karadeniz’de ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşında önemlidir; geçen yıl aç bir dünyaya daha fazla Ukrayna tahılının gönderilmesine izin veren bir anlaşmaya aracılık etti.

KUSURLU DEMOKRASİDEN DİKTATÖRLÜĞE
Dolayısıyla dışarıdan bakanlar Tayyip Erdoğan’ın bu hafta 14 Mayıs’ta yapılacağını öne sürdüğü Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikkat etmeli. Hele ki giderek istikrarsızlaşan Cumhurbaşkanı’nın yönetimindeki ülke, felaketin eşiğinde olduğundan beri. Seçimler yaklaşırken Erdoğan’ın davranışı, bugün derinden kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top