Thodex tartışmasına ‘zehir’ karıştı

Thodex tartışmasına ‘zehir’ karıştı
Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’den sonra ve kız kardeşi Serap Özer de soruşturma kapsamında gözaltına...

Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’den sonra ve kız kardeşi Serap Özer de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Böylece soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 69’a yükseldi. 11 kişi hala aranıyor.
Anadolu Ajansı, Güven Özer’in İstanbul Pendik’te, Serap Özer’in Kocaeli’nde gözaltına alındığını duyurdu.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle bağlantılı oldukları tespit edilen 80 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.
Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Cumartesi günü, Thodex’in 120’den fazla ülkede faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Thodex’in kurucusu Özer, bir ay önce Sancaklı’nın rezidans dairesinde kalmış

2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı belirtilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi’nden ortağı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada kaldı.
Hürriyet’te yer alan habere göre, yaklaşık 1 ay önce Koronavirüs’e yakalanan Faruk Fatih Özer, kendisiyle aynı zamanda koronaya yakalanan başka bir şirketten ortağı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada kaldığı öğrenildi.