THY iç hatlarda ikram yapmayacak

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 28, 2020 / 05:48

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, bilet fiyatlarından yapılacak ikramlara kadar birçok önemli açıklamada bulundu. Hürriyet gazetesine konuşan Aycı, “Otobüs biletleri bile tavan ücreti 500 lira olarak belirlendi. İç hatlarda bu ücret Ekim 2019’da tek yön 450 liraydı. Bu ücretle uçmak şirketin sağlığını bozar” ifadelerini kullandı.
Maliyetlerin çok yükseldiğini belirten Aycı, “Biz önce yolcularımızın, sonra çalışanlarımızın ve bir o kadar önemli şirketimizin sağlığını düşünüyoruz. Bu üçlü için elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapacağız. Şu anda dünyada 22 bin uçaktan yüzde 90’ı yerde. Bu durum maliyetleri çok yükseltti” dedi.
SADECE SU VERİLECEK
İç hatlarda ikramların kaldırılacağını açıklayan Aycı, “Sadece su vereceğiz. Bu durum yurt dışında da iki saatlik uçuşlara kadar böyle olacak. Sonrası kademeli olarak artan ama mutlaka ambalajlı ürünlerle ikram yapacağız. Pre Order sistemi ile ikram olmayan uçuşlar için yolcular ücretini ödeyerek uçakta teslim sipariş verebilecekler. Elbette ürünler Internet üzerinde bir sayfada açıklanacak” açıklamalarını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top