TİP’li Ahmet Şık’tan ‘komplo teorileri’

TİP’li Ahmet Şık’tan ‘komplo teorileri’
Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt seçmende kırılma yaratmaya çalıştığını bu yüzden de HDP’nin kapatılacağını söyledi. Şık, İmamoğlu’na siyaset yasağı getirileceğini,...

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt seçmende kırılma yaratmaya çalıştığını bu yüzden de HDP’nin kapatılacağını söyledi. Şık, İmamoğlu’na siyaset yasağı getirileceğini, Kaftancıoğlu’nun ise tutuklanacağını söyledi.

Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a konuşan Şık, Rawest Araştırma’nın ‘Kürtlerde Değerler ve Tutumlar Algısı’ raporundaki “Partim kapatılırsa oy vermem” diyen yurttaş sayısının yüksekliğine dikkat çekerek şunları söyledi: ”Erdoğan’ın da HDP’yi kapatarak yapmaya çalıştığı şey bu. Elbette ki HDP’nin halen ‘Biz girmiyorsak şu seçmene oy verin’ ya da ‘Biz şu partiyle giriyoruz’ dediğinde orayı konsolide edebilecek bir gücü var ama Kürt yurttaşta yaratacağı kırılmaya oynuyor Erdoğan. Eğer o araştırma doğru söylüyorsa binlerce insanın sandığa gitmemesi üzerine kurgulanmış bir plan var orada.”

İMAMOĞLU’NU EKARTE EDECEKLER
Şık, Gezi davasında verilen kararın ‘yeni siyasi hamlelerin bir parçası olarak mı kurgulandığı’ sorusuna şöyle yanıt verdi: “Komplo teorisine kaçabilir ama anket şirketleri Erdoğan’ın en ciddi rakiplerinden birinin Ekrem İmamoğlu olduğunu gösteriyor. Şimdi ‘Kandil’in dağ kadrolarını işe aldı’ diyerek İmamoğlu’nu suçluyorlar. Bir komplo teorisi olarak söylüyorum ama bu işin varacağı yer açık; İmamoğlu’na siyaset yasağı getirip (Erdoğan’ın) en büyük rakiplerden birini ekarte edecekler. İmamoğlu’nun İBB başkanı seçilmesinde en çok emeği olan (CHP İstanbul il başkanı) Canan Kaftancıoğlu’nu tutuklayacaklar. Bu komplo teorileri gerçek olursa kim şaşırır?”