Titanik’i uyaran geminin enkazı bulundu

Titanik’i uyaran geminin enkazı bulundu
Dünya tarihinde yer edinen ve üzerine filmlerin yapıldığı Titanik gemisiyle ilgili yıllar sonra yeni detaylar ortaya çıktı. Batmadan önce Titanik›in kaptanına uyarı mesajı gönderen bir geminin enkazına ulaşıldı.IFLScience’ın...

Dünya tarihinde yer edinen ve üzerine filmlerin yapıldığı Titanik gemisiyle ilgili yıllar sonra yeni detaylar ortaya çıktı. Batmadan önce Titanik›in kaptanına uyarı mesajı gönderen bir geminin enkazına ulaşıldı.

IFLScience’ın haberine göre, İrlanda Denizi›nin dibinde yatan SS Mesaba gemisinin kalıntıları bulundu. Bu ticaret gemisi, Titanik ilk seferine çıkarken, Nisan 1912›de Atlantik Okyanusu›nu geçiyordu. SS Mesaba, telsiz aracılığıyla Titanik›in Kaptanı Edward Smith›e, Newfoundland kıyılarında buzdağlarının sürüklendiğini bildiren bir mesaj gönderdi.

Mesaj Titanik’in kaptanı Edward Smith’e ulaştı ancak uyarı hiçbir zaman dikkate alınmadı. Ve bunun sonucunda da Kuzey Atlantik Okyanusu’nun buz gibi sularında, yolculuğuna dört gün kala, “batmaz” denilen gemi bir buzdağına çarparak battı ve 1.500’den fazla insan hayatını kaybetti.