‘Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi’ iş başında

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 28, 2020 / 04:54

2 bin tiyatro emekçisinin imzası ile yola çıkan ve Türkiye’nin dört bir yanından 427 tiyatronun katılımıyla 30 bini aşkın imzaya ulaşan kampanya ‘Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi’, tiyatroların kamusal haklarını doğrudan ve işbirliği içerisinde gözetmek üzere çalışmalarına başlıyor.
Salgınla birlikte her sektörde olduğu gibi tüm sanatsal faaliyetlerin de sekteye uğramasına bağlı olarak sanatçıların ve tiyatro kuruluşlarının ekonomik kayıpları, yetersiz sosyal güvenceler, ağır vergiler ve salon kiraları, tiyatrocuları kaçınılmaz bir dar boğaza soktu. Bunun yanı sıra yaz sezonu başlamak üzereyken ve tiyatrolara yapılacak somut bir destekten henüz söz edilmezken, normalleşme planı çerçevesinde 1 Temmuz itibariyle tiyatro salonlarının açılacağının ilan edilmesi tiyatrocuların endişesini arttırdı.
YERELE ÇAĞRI
Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi, tüm Türkiye’den 427 tiyatroyu temsilen tiyatroların ekonomik destekten yoksun kaldığı bu süreçte yeterli hijyen şartlarını sağlamadan ve düzenlemeleri yapmadan salonlarını açarak toplum sağlığını tehlikeye atamayacaklarını dile getirdi. İnisiyatif yaptığı açıklamayla sanatseverlerin salgın sonrası kapalı salonlara girmeyeceğini belirterek, en doğru yolun yerel yönetimlerin tiyatrolarla bir araya gelerek sanatçıların ekonomik durumunu destekleyecek ve yeni sezona motivasyonla girmelerini sağlayacak şekilde plan yapmaları olduğunu duyurdu. Hak talepleri ekseninde birleşen bütün imzacı tiyatroların katılımına açık olan inisiyatifle ilgili detaylı bilgiye ‘Tiyatromuz Yaşasın’ adresinden erişilebiliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top