Tiyatroseverlerin Ankara buluşması

Tiyatroseverlerin Ankara buluşması
Devlet Tiyatroları (DT), Türkiye genelinde sahnelediği dünya klasiği oyunları, 15-19 Şubat tarihleri arasında Ankara’da tiyatroseverlerle buluşturacak.9’uncusu düzenlenecek “Ankara Buluşmaları” kapsamında “Cimri”, “Vişne...

Devlet Tiyatroları (DT), Türkiye genelinde sahnelediği dünya klasiği oyunları, 15-19 Şubat tarihleri arasında Ankara’da tiyatroseverlerle buluşturacak.

9’uncusu düzenlenecek “Ankara Buluşmaları” kapsamında “Cimri”, “Vişne Bahçesi”, “Sırça Kümes”, “Arzu Tramvayı”, “Medea”, “Aziz Dostum Çehov”, “Karıncalar-Bir Savaş Vardı”, “Bir Picasso”, “Eskicinin Tazesi” ve çocuk oyunu “Alice Harikalar Diyarında” klasikleri Ankaralı izleyicilerin beğenisine sunulacak. Ankara’daki 10 ayrı sahnede, 54 temsil verilecek.

DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, AA muhabirine, daha önce Yerli Oyunlar Haftası’nı gerçekleştirdiklerini anımsatarak, şimdi de Antik Yunan’dan başlayarak bugünün klasik yazarlarını Klasikler Haftası’nda seyirciyle buluşturacaklarını söyledi. Ankara’daki sahneleri bu oyunlara ayırdıklarını bildiren Kurt, seyircilerin bölgelerde ve merkezlerde severek izledikleri oyunları Ankara’da toplayarak başkentli tiyatroseverlerin beğenisine sunduklarını anlattı.

Oyunların hazırlanmasında titiz bir hazırlık süreci gerçekleştirdiklerini aktaran Kurt, “Bu oyunlar her zaman gelen oyunlar değil ama hem Devlet Tiyatrolarının gücü bakımından hem de seyircilerimize sunuş bakımından bir ziyafet olacağını düşünüyorum.” dedi.

Şans verdikleri yeni yazarların oyunlarını da repertuvarlarına eklediklerini dile getiren Kurt, tiyatroseverleri “Ankara Buluşmaları”na davet etti.