TMSF, 30 ülkeye ihracat yapan halı ipliği fabrikasını satıyor

TMSF, 30 ülkeye ihracat yapan halı ipliği fabrikasını satıyor
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), mahkeme tarafından kayyım olarak görevlendirildiği, Naksan Plastik ve Royal Halı’nın mülkiyetinde bulunan ve halı ipliği üretilen “BCF1” adlı tesisin ihaleyle satışına karar verdi.Yıllık...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), mahkeme tarafından kayyım olarak görevlendirildiği, Naksan Plastik ve Royal Halı’nın mülkiyetinde bulunan ve halı ipliği üretilen “BCF1” adlı tesisin ihaleyle satışına karar verdi.

Yıllık 18 bin ton üretim kapasitesine sahip bulunan ve yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapan “BCF1” adlı fabrikanın, yıl sonunda toplam cirosunun yüzde 45’inin ihracat gelirlerinden elde edilmesi bekleniyor.

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 28 bin metrekare büyüklüğündeki 3 parselde üretime devam eden fabrikanın bina ve arsası ile fabrikada yer alan makine, ekipman, demirbaşlar ve sözleşmeleri bir paket olarak 120 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

Uluslararası kalite standartlarına uygun olarak 156 personelle faaliyetlerini sürdüren tesis, yıllık 18 bin ton üretim kapasitesine sahip.

TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki binasında 28 Haziran’da saat 14:30’da yapılacak ihaleye en son teklifler 27 Haziran’a kadar verilebilecek.