TOBB’dan AB’ye vize ve taşıma kotası çağrısı

TOBB’dan AB’ye vize ve taşıma kotası çağrısı
Avrupa Birliği (AB) Merkezleri Ağı Projesi Açılış Toplantısı, "Avrupa Beceri Yılı Kapsamında Dijital Çağın Becerileri" temasıyla yapıldı. İzmir'de gerçekleştirilen toplantıya, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi...

Avrupa Birliği (AB) Merkezleri Ağı Projesi Açılış Toplantısı, "Avrupa Beceri Yılı Kapsamında Dijital Çağın Becerileri" temasıyla yapıldı. İzmir'de gerçekleştirilen toplantıya, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların temsilcileri katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Vize konusu (AB) iş dünyası için son dönemde ciddi boyutlara ulaştı, taşıma kotaları da ikili ticareti olumsuz etkiledi. Bu nedenle vize ve taşıma kotaları konularına acil çözüm bulmalıyız" dedi.

Başta enerji güvenliği olmak üzere gıda gibi stratejik önemi olan konuların Türkiye ile AB ortak çalışma alanına dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Vize konusu (AB) iş dünyası için son dönemde ciddi boyutlara ulaştı, taşıma kotaları da ikili ticareti olumsuz etkiledi. Bu nedenle vize ve taşıma kotaları konularına acil çözüm bulmalıyız. Gümrük Birliği dahil olmak üzere Türkiye hakkında bilgilenmek isteyen AB işletmelerinin oranı 2013 yılına göre arttı. Şirketler, Gümrük Birliği'nin güncellenmesini desteklemektedir. Avrupa Birliği'ndeki işletmeler, Yeşil Mutabakat ve dijital tek pazar hususunda AB ile Türkiye arasındaki işbirliğini de desteklemektedir. Türkiye ve AB iktisadi ilişkilerini daha da ileri taşımak için çok elverişli bir ortam var."

AB BÜYÜKELÇİSİ: DOĞRU BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN ÖNEMLİ

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da Avrupa Birliği Merkezleri Ağı Projesi'nin Türkiye ile işbirliği ve ekonomi dünyasıyla iletişimde önemli rol oynadığını söyledi.

Gümrük Birliği kapsamında projenin karşılıklı fayda sağlayacağına işaret eden Meyer-Landrut, "Toplumlar ve iş dünyasıyla birliğe dayalı Avrupa Birliği konusunda tüm ülke genelinde doğru ve yerinde bilginin paylaşılmasını sağlayan odalar, yürütülen çalışmalarda önemli yer tutuyor. AB Türkiye Delegasyonu olarak her zaman sizlere desteğimizi sunuyor ve bu iş birliğinin önümüzdeki yıllarda da faydalı olmasını diliyoruz" dedi.