Togg banttan indi

Togg banttan indi
Togg'u tamamen elektrikli olduğu ve dünyada değişen çağa ayak uydurmamıza katkı sağlayacağı için en başından beri destekliyorum. Özellikle yan sanayiye katkısı ve gelişimini desteklemesi bu noktada çok önemli. Tek desteklemediğim...

Togg'u tamamen elektrikli olduğu ve dünyada değişen çağa ayak uydurmamıza katkı sağlayacağı için en başından beri destekliyorum. Özellikle yan sanayiye katkısı ve gelişimini desteklemesi bu noktada çok önemli. Tek desteklemediğim ise böylesine önemli bir projenin siyasallaşması. Devlet tabi ki bu projeye destek vermeli ama bunu sürekli bir siyasi propaganda amaçlı kullanması, projeye en başından beri büyük zarar veriyor, toplumu kutuplaştırıyor.

Dün üretimi başlayan C-SUV sınıfındaki elektrikli otomobil, ilk etapta marka imajını yükseltmek amacıyla ne yazık ki herkesin ulaşacağı bir fiyatta olmayacak. Ama yerlileşme artıp daha küçük, uygun fiyatlı modeller devreye girdikçe, ulaşacağı kitle eminim genişleyecektir. Ama asıl büyük başarıyı dünyada kabul gördüğünde konuşabiliriz.

Togg'un Gemlik’te kurulan fabrikasında dün üretim bandından törenle inen ilk modeli olan C-SUV Mart 2023'te, C-SEDAN modeli 2025’in ilk yarısında, iptal edilen C-HATCBACK model yerine gelecek C-X COUPE model ise 2026'da piyasaya sunulacak. Kuşkusuz düşen alım gücüne bağlı daha fazla kişinin ulaşabileceği 4. model olacak küçük B-SUV sınıfındaki model ise bu sıralamayla 2027 sonrasında ancak üretilip satışa sunulacak.

ONLINE SATILACAK

Dünkü törende öne çıkan ve dikkatimi çeken noktalar şöyle ;

•             Togg'un dün banttan inen, mart sonunda satışa sunulacak ilk modeli olan C-SUV'un adı ve fiyatı henüz belli değil.

•             Fiyatı şubat ayında ön satışı başlayınca açıklanacak.

•             Üretimden, satışa 5 aylık süreçte ise homologasyon testleri yapılacak.

•             Togg'un bayi ağı olmayacak, online satılacak.

•             Araçları fiziksel görmek, deneyimlemek için temas noktaları olacak.

•             İlk temas noktası kasımda Zorlu'da açılacak, 2023 sonunda 19 noktaya ulaşılacak.

•             7 bölge 20 noktada ise satış sonrası temas noktaları açılacak.