Tolga Ağar’dan Peker’e ‘iftira’ davası

Tolga Ağar’dan Peker’e ‘iftira’ davası
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın şikâyeti üzerine Sedat Peker hakkında “iftira” suçundan dava açıldı. Elazığ 7. Asliye Mahkemesi’nce görülecek davada Peker’in 1...

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın şikâyeti üzerine Sedat Peker hakkında “iftira” suçundan dava açıldı. Elazığ 7. Asliye Mahkemesi’nce görülecek davada Peker’in 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.

Suç örgütü liderliğinden hakkında arama kararı çıkartılan Sedat Peker, 28 Mart 2019’da Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman’ın ölümünde, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın sorumlu olduğunu söylemişti.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Tolga Ağar’ın kokain kullandığını, daha sonra ise Nusret Gökçe’yi arayarak tehdit ettiğini öne süren Peker, vekil Ağar’ın bu konuşmadan sonra ise silahını çıkararak havaya ateş ettiğini öne sürmüştü.

Sedat Peker’in gündeme getirdiği iddialar araştırılmazken Tolga Ağar kendisine iftira atıldığını öne sürerek Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık şikâyetten 6 ay sonra soruşturmayı tamamladı.

Sedat Peker’in iftira suçundan cezalandırılmasının istendiği iddianame Elazığ 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianameyi kabul eden mahkeme ilk duruşma tarihini ise 13 Şubat olarak belirledi.