Tony Ödülleri tamamen iptal

Tony Ödülleri tamamen iptal
2020 Tony Ödülleri’nin tamamen iptal edilip edilmeyeceği tartışılırken nihai karar verildi. 7 Haziran’da yapılması planlanan, ancak daha sonra koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği duyurulan Tony Ödülleri, Floyd’un öldürülmesinden...

2020 Tony Ödülleri’nin tamamen iptal edilip edilmeyeceği tartışılırken nihai karar verildi. 7 Haziran’da yapılması planlanan, ancak daha sonra koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği duyurulan Tony Ödülleri, Floyd’un öldürülmesinden sonra dünyadaki adaletsizliklere dikkat çekmek için iptal edildi.
Broadway tiyatrosunda oynanan oyunların değerlendirildiği Tony Ödülleri ile ilgili yetkililerin yaptığı açıklamada, “George Floyd, Ahmaud Arbery, Tony McDade, Breonna Taylor’un anlamsız cinayetleri için hepimiz üzgün ve öfkeliyiz. Toplumumuza nüfuz etmeye devam eden ırkçılık ve adaletsizlikler yüzünden cesaretimizi kırıyor” denildi.
DAYANIŞMA MESAJI
Broadway yetkilileri tarafından ayrıca, “Nefreti, ırkçılığı, adaletsizliği ve bağnazlığı hoşgörmüyoruz. Siyah Amerikalılara karşı devam eden şiddet bağışlanamaz. Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) hareketiyle dayanışma içindeyiz” ifadesi kullanıldı.
Antoinette Perry Broadway Tiyatrosu’nda Mükemmellik Ödülleri, daha yaygın adıyla Tony Ödülleri, ‘Tiyatronun Oscar Ödülleri’ olarak anılıyor.