‘Toplantıda çocuk karakolu projesi açıklandı’

‘Toplantıda çocuk karakolu projesi açıklandı’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı yapmasına karşı çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi’nin meclisini...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı yapmasına karşı çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi’nin meclisini olağanüstü topladı. Sözcü’nün haberine göre, Göksu kendi ilçesinde meclisten oy birliği ile 10 milyon liralık borçlanma yetkisi aldı. Meclis gündeminde; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün iptal-ihdas hakkındaki teklifi, Özel Kalem Müdürlüğünün Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklik, Esenler Menderes Mahallesi’nde “emniyet tesis alanı” için imar planı değişikliği, satış ve borçlanma yetki talebine ilişkin 5 madde görüşüldü. Meclis oturumunda salgın nedeniyle ‘yurttaşlara sunulan tüm kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi’ için Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya 10 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi.
ÇOCUK KARAKOLU
Göksu’nun yönettiği olağanüstü meclis oturumunu İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da izleyici bölümünden takip etti. Daha sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak toplantıda çocuklar için bir ‘karakol’ projesi açıklandığını aktaran Subaşı, “Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Olağanüstü Meclis toplantısında çocuklar projesini açıkladı: ‘Çocuk Karakolu’. İBB ise, çocuklar için kreş yapmaya devam ediyor. Fark var!” ifadelerini kullandı.