Toplu taşımaya HES kodu şartı

Toplu taşımaya HES kodu şartı
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl valiliklerine gönderilen iki ayrı genelgeyle, şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm...

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl valiliklerine gönderilen iki ayrı genelgeyle, şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi.
Genelge kapsamında, toplu taşımada kullanılan kişiye özel elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri, Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına entegre olacak.
KART ASKIYA ALINACAK
Entegrasyon ile Covid­19 tanılı ya da temaslısı olanların kartları, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak. Covid­19 tanılı ya da temaslısı olan ve izolasyonda olması gerektiği halde toplu ulaşım aracı kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

YAVAŞ 13 GÜN ÖNCE ÖNERMİŞTİ

18 Eylül’de Twitter’dan Sağlık Bakanına çağrı yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pozitiflerin verilerinin belediyeyle paylaşılması halinde toplu taşımayı kullanmalarını engelleyebilecekleri önerisinde bulunmuş, Bakan Koca bu öneriye 1 gün sonra yanıt vermişti.