Toplum maskeden vazgeçmesin

Toplum maskeden vazgeçmesin
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yeni varyant risklerinin olduğu bir dönemde maske zorunluluğunun kaldırılması kararını eleştirdi. Fincancı, “Hem Avrupa ülkelerinde hem de Çin’de birtakım yeni...

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yeni varyant risklerinin olduğu bir dönemde maske zorunluluğunun kaldırılması kararını eleştirdi. Fincancı, “Hem Avrupa ülkelerinde hem de Çin’de birtakım yeni önlemler gündeme geliyor ve tartışılıyor. Bu durumdayken böyle bir kararı almış olmak bilim dışı yaklaşımın tezahürü” dedi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, çalışma ortamlarında kalabalığı azaltacak önlemlerin alınmadığını, mesafenin korunmasına dönük adım atılmadığını hatırlattı. Fincancı, “Havalandırması uygun olmayan çalışma ortamlarının maskesiz ortama dönüştürülmesi ciddi riskler barındırıyor. Toplumsal hareketliliğin arttığı ve ülkeler arası geçişlerin yoğunlaştığı bir turizm sezonuna giriyoruz. Başka ülkelerde açığa çıkabilen varyantların Türkiye’ye gelişi ve hızla yayılması söz konusu olabilir. Ölüme varabilecek bir adım atıldı” uyarısında bulundu.

Kapalı mekanlarda toplumsal mesafeyi koruma ve maskeden vazgeçmemeyi önerdiklerini belirten Fincancı, “Özellikle de havalandırmanın kötü olduğu yerlerde daha koruyucu özellikteki maskelerin kullanılması gerekiyor” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Korunmak isteyen insanlar maske takmaya devam etmeli, sosyal mesafe uygulamasına devam etmeli. Çünkü artık kendilerini korumak durumundalar” dedi.

TORAKS DA UYARDI
Türk TORAKS Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Bahriye Oya İtil Türkiye’yi yeni bir dalganın bekleyebileceğine dair uyarılarda bulunarak, “Dünya Sağlık Örgütü, bu tablonun buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu belirtiyor. Bu uyarıyı akılda tutarak toplu taşıma, sağlık kuruluşları ve kapalı alanlarda maske kullanılmaya devam edilmesi gerekir” dedi.