Toroslar gitti transporterlar geldi

Toroslar gitti  transporterlar geldi
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, 2017 yılından itibaren 16 kişinin zorla kaçırıldığı, alıkonulduğu ve işkenceye maruz kaldığı bilgisine yer verilen İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün son raporunu...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, 2017 yılından itibaren 16 kişinin zorla kaçırıldığı, alıkonulduğu ve işkenceye maruz kaldığı bilgisine yer verilen İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün son raporunu değerlendirdi. Raporun Türkiye adına utanç olduğunu söyleyen Yeneroğlu “Ne yazık ki beyaz Toros’ları yargılayacağız diye çıkılan yola, bugün siyah Transporter’larla devam ediliyor. Değişen sadece araçların modernleştirilmesi oldu. Halen kayıp olan Yusuf Bilge Tunç ve Gökhan Türkmen hakkında iddialar başta olmak üzere tüm kayıp iddiaları ve işkencelere ilişkin etkin soruşturma yapılması insan hakları ve hukuk devleti için kaçınılmaz” dedi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü “Türkiye: Zorla Kaybetme Vakaları ve İşkence” adlı raporunda zorla kaybetme vakalarının soruşturulmasını, mahpus ve ailelerinin tehdit edilmemesini talep ediyor. Gökhan Türkmen, Selim Zeybek, Özgür Kaya, Yasin Ugan ve Erkan Irmak, Mustafa Yılmaz, Mesut Göçer, Ayten Öztürk, Önder Asan’ın kaybedilip işkence gördüklerinin belirtildiği raporda “Söz konusu zorla kaybedilmelerin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ajanları tarafından yürütülmüş olduğuna ve Öztürk haricinde diğer kişilerin ya doğrudan istihbarat teşkilatında çalışmış ya da istihbarat teşkilatında çalışan görevlilerle Gülen hareketi ağları üzerinden ilişki kurmuş oldukları yönünde teyide muhtaç bazı bildirimler İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne ulaştı” ifadesi yer aldı.