TORRENT KÜME DÜŞÜRÜR

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 24, 2022 / 13:21

Fatih Terim’in olaylı ayrılışı, Domenec Torrent’in endişe verici futbolu ve üst üste aldığı iki mağlubiyet ile ligde iyice alt sıralara demir atan Galatasaray, ligin zirvesindeki Trabzonspor’u konuk etti. Maçın 2 önemli hikayesi vardı. Trabzonspor’un başındaki Abdullah Avcı 2018-2019 sezonunda benzer bir senaryo yaşamış, Başakşehir’in başında şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemişken birdenbire enteresan bir süreç yaşanmıştı. Ligin bitimine 10 hafta kala Başakşehir Galatasaray’a 8 puanlık bir fark atmış, Başakşehir’in oynanmamış 8, Galatasaray’ın ise 10 maçı kalmıştı. Herkes Başakşehir’in şampiyonluğu garantilediğini düşünürken Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı; “8 puan farkla önemli bir avantaj yakaladık. Bir anlamda ligde bizim 8, onların 10 maçı var. Biz kazandıkça onların kimyası bozulacak. Nitekim, Erzurumspor maçının sonundaki görüntü bunu ispatlıyor “ şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklama bir noktada uyuyan devi uyandırmış, Galatasaray’ı motive etmiş ve seri galibiyetlerle Başakşehir karşısına çıkarmıştı. Ali Sami Yen Stadyumunda final niteliğinde bir maç oynanmış, Galatasaray bu maçı müthiş bir performans ortaya koyarak 2-1 kazanmış ve 69 puanla Başakşehir’in 2 puan önünde şampiyonluğunu ilan etmişti.

Abdullah Avcı’nın açıklamaları Galatasaray’ın değil Başakşehir’in kimyasını bozmuştu. Başakşehir’in neredeyse garantilediği şampiyonluk avucunun içinden kayıp gitmişti.

Galatasaray ile hatırlamak istemediği acı bir mazisi olan Abdullah Avcı bu kez en yakın takipçisi Konyaspor’a 6, ligin 15. Sırasında bulunan Galatasaray’a ise 24 puanlık bir fark atarak çıktı rakibinin karşısına. Rakibi Galatasaray’ın şampiyonluk şansı yoktu ama emin adımlarla ilerlediği şampiyonluk yarışında yeni bir engel olabilirdi.

Maçın önemli hikayelerinden birisi buydu. Trabzonspor’un kesin gözüyle bakılan şampiyonluk yürüyüşündeki en büyük engellerden birisi Galatasaray deplasmanıydı. Bu deplasmanda alınacak bir mağlubiyet, Abdullah Avcı’nın geçmiş travmasını tetikleyebilir, Trabzonspor’un tökezleme sürecini başlatabilirdi. Kendi deyimiyle Abdullah Avcı’nın ve Trabzonspor’un “kimyası” tekrar bozulabilirdi.

Maçın bir diğer önemli hikayesi de Domenec Torrent’in Galatasaray’ı kümeye doğru hızla götürme tehlikesiydi! İlk iki haftada oynanan futbol taraftarları büyük bir karamsarlığa itmiş Galatasaray ligde 15. Sıraya kadar gerilemişti. Olası bir mağlubiyet Galatasaray’ı tehlikeli bir girdabın içerisine sokabilirdi.

Bu önemli iki hikaye ile başladı Galatasaray Trabzonspor maçı. Galatasaray beklenen kötü futbolun aksine mükemmel bir ilk yarı çıkardı. Önde basan, alan daraltan, çok adamla hücuma çıkan ve tabiri caizse rakibini bunaltan Galatasaray, bu etkili futbolunun karşılığını aldı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Galatasaray’ın baskın futbolu Trabzonspor’u oyuncu değişikliğine itti. Abdullah Avcı ikinci yarıya başlarken 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. Bu oyuncu değişiklikleri Trabzonspor’u oyuna dahil etti. Trabzonspor Galatasaray’ın baskısını kırarak oyuna ortak oldu. Bu noktaya kadar her şey normal iken ilk iki maçında yaptığı oyuncu değişiklikleri ile maçların kaybedilmesine sebep olan Domenec Torrent, yine oyuna müdahale ederek Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürdü ve 1-2’lik mağlubiyete sebep oldu. 3 maçta 3 kritik hata ve yanlış oyuncu tercihleri ile kaybedilen 9 puan!

Maçın ikinci hikayesi gerçekleşti ve bu kez Galatasaray avucunun içindeki maçı Domenec Torrent’in tercihleri ile Trabzonspor’a vererek hem Trabzonspor’un şampiyonluk yürüyüşüne şemsiye tuttu hem de kendisini ligin en tehlikeli girdabı olan küme düşme hattına attı. Galatasaray şampiyonluk parolası ile başladığı Süper Ligde artık küme düşme hattında “mücadele” edecek. İki defa uyardım tekrarlıyorum.
· · ·
Bu Torrent Galatasaray’ı küme düşürür!
Ligi iyi bilen yerli bir teknik direktör ile anlaşılmazsa Galatasaray küme düşer…

Abdullah Biricik

1981 doğumlu olan Abdullah Biricik çok uzun yıllar yerel gazete ve televizyonlarda çalışarak köşe yazarlığı ve spor yorumculuğu yaptı.

Spor medyasında adından sıkça söz ettiren Abdullah Biricik, Galatasaray camiasına olan yakınlığı ve çok farklı alanlarda eğitim alması ile de dikkati çekiyor.

Abdullah Biricik Altay’ın efsane Başkanı Kemal Zorlu başta olmak üzere pek çok eski futbol duayeni ile röportajlar yapıp, Anadolu futbolunun gelişimi üzerine çarpıcı bir yazı dizisi kaleme almıştır.

Başarılı medya serüveninin yanı sıra bir eğitimci olan Abdullah Biricik, Spor Yönetimi alanında öğrenim gördü.

Akademik düzeyde ekonomist ve siyaset bilimci unvanlarına da sahip olan Abdullah Biricik’in “demokratik yönetim modelleri”, “sportif başarı ve ekonomik kalkınma” ve “spor ekonomisi”
alanında çeşitli inceleme ve araştırma çalışmaları da bulunmaktadır.

Son zamanların en çok merak edilen spor yorumcularından olan Abdullah Biricik transfer döneminde yaptığı başarılı haberler ile dikkati çekmekte, pek çok ülkenin spor basınında kaynak olarak gösterilmektedir.

Medya ve sporun yanı sıra “İletişim Becerileri” konusunda eğitimler veren Abdullah Biricik halen Gazete Pencere ve Fotospor gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, dijital medya kanallarında spor yorumculuğu yapmaktadır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top