Tosuncuğuda dolandırmışlar

Tosuncuğuda dolandırmışlar
‘Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın ilk kez hakim karşına çıktı. Mahkeme, Aydın hakkında tutuklamama kararı verdi. “Tosuncuk” lakabıyla tanınan Aydın 75 bin yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.İfadesi...

‘Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın ilk kez hakim karşına çıktı. Mahkeme, Aydın hakkında tutuklamama kararı verdi. “Tosuncuk” lakabıyla tanınan Aydın 75 bin yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
İfadesi ortaya çıkan Aydın, mağdurların zararlarını giderecek parasının olmadığını ancak Kıbrıs›ta ve Türkiye›de bulunan ve el konulan mal varlıklarıyla mağdurların zararını giderebileceğini söyledi.
Kimlik tespitinde evli ve çocuksuz olduğunu belirten Aydın, ortaokul mezunu ve işsiz olduğunu, aylık gelirinin bulunmadığını kaydederek şunları söyledi:
“Benim yurt dışında, Uruguay’da 5 milyon dolarlık mal varlığıma Uruguay devleti tarafından el konuldu. Hakkımda yakalama kararı çıkarılınca Paraguay’a gönderdiğimiz ve Osman Naim Kaya’nın elinde bulunan 7 milyon dolarlık Bitcoin işletme tesisime de Ali Osman Naim Kaya tarafından el konuldu. Osman Naim Kaya hakkındaki soruşturma nedeniyle Uruguay’da tutuklandı. Daha sonra ev hapsine ayrıldı. Şu anda ne yaptığını bilmiyorum.”