Tosuncuk için tünelin ucunda ışık yok

Tosuncuk için tünelin ucunda ışık yok
Kurucusu olduğu Çiftlikbank ile en az 130 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında yeni iddianame hazırlandı. 75 sayfalık iddianamede, 130 kişi şikayetçi olarak yer aldı....

Kurucusu olduğu Çiftlikbank ile en az 130 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında yeni iddianame hazırlandı. 75 sayfalık iddianamede, 130 kişi şikayetçi olarak yer aldı. Şikayetçiler, toplam 2 milyon 278 bin TL zarara uğradıklarını ileri sürdüler.
Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında, 2 bin 608’er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamenin İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana dosyayla birleştirilmesi talep edildi. İddianame birleştirilirse Aydın’ın önceki iddianameyle birlikte 77 bin 868 yıla kadar hapsi istenmiş olacak.
Şirketin kurucusu Mehmet Aydın'ın ifadelerine de yer verilen iddianamede, Aydın'ın "Üzerime atılı suçları işlemediğimden etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemiyorum. Ancak mağdurların zararlarının Türkiye makamlarınca el konulan tüm mal varlığımdan karşılanmasını istiyorum" dediği hatırlatıldı.