Tosyalı’dan Hürriyet yalanlaması

Tosyalı’dan Hürriyet yalanlaması
AKP’nin 2008’den beri uyguladığı görevlendirmelerle medya sahibi olan Ahmet Çalık, Ömer Faruk Kalyoncu, Ethem Sancak, Hasan Yeşildağ, Yıldırım Demirören’den sonra iddialara göre sırada Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi...

AKP’nin 2008’den beri uyguladığı görevlendirmelerle medya sahibi olan Ahmet Çalık, Ömer Faruk Kalyoncu, Ethem Sancak, Hasan Yeşildağ, Yıldırım Demirören’den sonra iddialara göre sırada Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi olan Fuat Tosyalı var. AKP’nin, Doğan Grubu’nu almak için Ziraat Bankası’ndan 675 milyar dolar kredi kullanan ve bu krediyi ödemediği ortaya çıkan Demirören Grubu’nun yerine yeni bir patron arayışında olduğu bir süredir konuşuluyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk, Demirören Medya'nın bünyesinde bulunan Hürriyet gazetesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Tosyalı Grubu'na verilebileceği iddiasını paylaştı.

Özgentürk, "AKP’nin şimdi diğer medya satışlarında yaşandığı gibi görevlendirdiği Demirören’i kurtarma çabaları var. Hürriyet gibi güçlü bir markadan vazgeçilemeyeceği için Demirören’in yerine yeni bir yandaş sermayedar aranıyor. Her ne kadar “medya ile ilgilenmediğini” söylese de bu tanıma en yakın isim Fuat Tosyalı” diye yazdı.

BMC İLE GÜNDEME GELDİ

Tosyalı Holdingin sahibi Fuat Tosyalı demir çelik sektörünün devlerinden birisi. Adını Ethem Sancak'ın BMC'deki hisselerini kendisine devretmesiyle gündeme gelmişti.

TOSYALI HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Tosyalı Holding, Özgentürk’ün bu iddiasını yalanlayan bir açıklama yayınladı:

“Tosyalı Holding hakkında ortaya atılan Demirören Medya’yı satın alma iddiaları tamamen asılsızdır. Kurumumuzun medya sektörüne girmek gibi herhangi bir gündemi bulunmamaktadır.”

DEMİRÖREN MEDYA'DAN AÇIKLAMA

Demirören Medya da bir açıklama yayınladı, “Demirören Medya çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir” dedi, yazılanlarla ilgili dava açıldığı duyuruldu.