Toyota 15 milyon hibrit araç sattı

Toyota 15 milyon hibrit araç sattı
Toyota, 1997 yılında çevreci Prius modelini sunmasından bu yana hibrit araç satışlarında 15 milyon adedi aştı.Toyota açıklamasına göre, marka, Avrupa’daki hibrit araç satışlarında 2,8 milyon adedi geçerek önemli bir başarıya...

Toyota, 1997 yılında çevreci Prius modelini sunmasından bu yana hibrit araç satışlarında 15 milyon adedi aştı.
Toyota açıklamasına göre, marka, Avrupa’daki hibrit araç satışlarında 2,8 milyon adedi geçerek önemli bir başarıya ulaştı. Markanın tüm Avrupa’da hibrit araç satış payı yüzde 52’ye ulaşırken, Batı Avrupa’da ise bu yüzde 63’e yükseldi. Avrupa’da elde ettiği bu satış adetleriyle birlikte 2020 ve 2021 yıllarında Avrupa Birliği karbondioksit emisyonlarının azaltılması hedeflerinde de Toyota üretici kimliği ile dikkati çekti.
Marka, Türkiye’de ise 2009 yılından bugüne kadar 23 bin 659 adetlik hibrit otomobil satışı gerçekleştirdi. Bugün Türkiye’de trafikte bulunan her 100 hibrit araçtan 93’ü Toyota logosunu taşıyor. Hibrit araçlarını geliştirmeye devam eden Toyota, günümüzde 4’üncü nesil hibrit sistemi sunarak daha düşük emisyonlar ve daha iyi yakıt ekonomisi de sağlıyor.