Trabzon futbolu aklını kaybetti!!

Hızlandırılmış lig müsabakaları başladı. Bütün takımlar iki hafta içerisinde 4 maç oynayacak. Kadrosu zengin olan, yüreğini ortaya koyan, mücadele eden takımlar bu müsabakalarda en karlı çıkanlar zirve yarışına ortak olacak. Kümede kalma şansını kendi adına artıracak.
Bordo Mavili takım puan sıralamasında kendi üzerinde bulunan Hatay, Galatasaray, Karagümrük ve Göztepe ile oynayacak. Bu dört müsabakadan alacağı puanlar Trabzonspor’un ligdeki kaderine yön verecek.. Çaykur Rizespor karşısında kazanan takımı bozmayan teknik Direktör Abdullah Avcı Hatayspor karşısına aynı kadroyla çıktı. İlk yarıda daha çok topla oynayan ev sahibi takım Hatayspor olsa da iki takım kontrollü futbolu tercih etti. İlk yarı pozisyonu az, futbol kalitesi düşük bir müsabaka izledik.
İkinci yarıya Hatayspor, Trabzonspor kalesinde daha çok görünen ve gol arayan taraf olarak başladı. Topla oynayan, oyunu istediği gibi yönlendiren Hatayspor 74.dakikada kalesine gelen ilk şutu filelerinde gördü. Vitor kafa ile topu ağlara göndererek Hatayspor’a ilkleri yaşattı. Sezon başından beri ilk kez gol atamayan ev sahibi takım, evinde ilk yenilgiyi tattı. Bordo mavili takım mahkum oynadığı bir müsabakada sabırla 74 dakika kalesini savundu. Savunması ve özellikle kalecisi ile gole izin vermedi. Yakaladığı ilk pozisyonu gole çevirdi. Atamayana atarlar kuralı bu maçta da işledi. Hızlandırılmış ilgin ilk maçında gülen taraf Trabzonspor oldu. Bordo mavili takım lige tutunmaya devam ediyor..
Bu galibiyet bordo mavililer için lige tutunmak kadar hayatını kaybeden eski başkan, teknik adam, başkan Özkan Sümer’e hediye açısından önemliydi, anlamlıydı..Trabzonspor bir değerini daha kaybetti. Özkan Sümer duruşu, söylemleri ile Türk futboluna yön vermeye çalıştı. Şikeyle mücadele etti. Stadyumların ucubesi olan tel örgülerin kaldırılmasında öncü oldu. Trabzonspor’un her kademesinde yer aldı.
Çamurlu, tozlu sahada oyuncu oldu. Şampiyonluk yaşadı.
Teknik adam oldu.
Takımının başında şampiyonluk yaşadı..
Kulüp uçuruma giderken taşın altına elini soktu. Kendi mesleğini rafa kaldırıp, gelecekte işsiz kalma pahasına başkan oldu.
Çok sevdiği Trabzonspor’u iflastan yok olmaktan kurtardı. Bir çok insan kapı arkalarına saklanırken o göğsünü siper edip takımı düzlüğe çıkardı.
Pratik zekası, aklı ile incitmeden mesajlarını verdi. Kelimelerle dövmeyi öğretti. Bir çınar devrildi. Fikir ve düşünceleri ile Trabzon’da yaşayacak. Şu bir gerçek Trabzon futbolu Sümer’in gidişi ile aklını kaybetti!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi