Trabzon şampiyonluğa artık daha yakın

Trabzon şampiyonluğa artık daha yakın
Lider Trabzonspor, en yakın takipçisi Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. 18. galibiyetini alan Fırtına 60 puanla bir maçı eksik Konyaspor'un 12 puan önüne geçti. Bordo-mavililere 3 puanı getiren golleri Edin Visca kaydetti.Maça hızlı...

Lider Trabzonspor, en yakın takipçisi Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. 18. galibiyetini alan Fırtına 60 puanla bir maçı eksik Konyaspor'un 12 puan önüne geçti. Bordo-mavililere 3 puanı getiren golleri Edin Visca kaydetti.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor 13. dakikada 1-0 öne geçti: Cornelius'un taşıdığı atakta topla ceza sahasında buluşan Visca önce düzeltti ardından vuruşunu yaparak skoru 1-0'a getirdi. İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve Trabzonspor devreyi önde tamamladı.

67. dakikada Visca bir kez daha sahne aldı. Nwakaeme ceza sahasında şık hareketlerle topu pasını Visca'ya aktardı. Tecrübeli golcü yere düşerken vuruşunu yaptı ve hem kendisinin hem de Trabzonspor'un ikinci golünü kaydetti. Visca vuruşunu yaparken sakatlandı ve 71. dakikada yerini Yusuf Erdoğan'a bıraktı.

Konyaspor'da oyuna 64. dakikada giren Sokol Cikalleshi 83. dakikada rövaşeta golüyle farkı 1'e indirse de yeşil-beyazlılar kalan dakikalarda gol bulamadı ve 3 puana ulaşan taraf Trabzonspor oldu. Bu zaferle birlikte 18. galibiyetini alan Trabzonspor puanını da 60'a yükseltti ve bir maçı eksik olan Konyaspor'la arasındaki puan farkını da 12'ye çıkardı.

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Alpaslan Dedeş
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Denswil, Vitor Hugo, Puchacz, Siopis, Bakasetas (Hamsik dk. 71), Abdulkair Ömür (Berat dk. 82 ?), Edin Visca (Yusuf Erdoğan dk. 71), Nwakaeme (Kouassi dk. 83 ?), Cornelius (Djaniny dk. 62)

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Konyaspor: Sehic, Skubic (Barış Yardımcı dk. 63), Adil Demirbağ, Abdulkerim Bardakçı, Guilherme, Soner (Mpoku dk. 65), Hadziahmetoviç, Michalak (Amilton dk. 74), Rahmanoviç (Endri Çekici dk. 79 ?), Bytygi, Ahmed Hassan (Cikalleshi dk. 64)

Teknik Direktör: İlhan Palut

Goller: Edin Visca (dk. 13 ve 68) (Trabzonspor), Cikalleshi (dk. 83) (Konyaspor)Kırmızı kart: İlhan Palut (maç bitimi) (Konyaspor)