Trabzon ve Giresun’a yeni yasaklar geldi

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 20, 2021 / 13:50

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka sayısı haritasında, 8-14 Şubat tarihleri arasında nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü iller arasında ilk sıralarda yer alan Trabzon ve Giresun’da yerel kısıtlama tedbirlerine ilaveler getirildi.

100 bin nüfusa düşen vaka sayısının 184,34 olarak açıklandığı Giresun’da hafta sonu kısıtlamalarında köy ve yaylalara çıkışlara yasak getirildi. İlde, ziyaret, gün ve sosyal faaliyetlere de izin verilmeyecek, denetimler sıklaştırılacak, belediye hoparlörlerinden cenaze anonsları yapılmayacak.

Verilere göre Trabzon’da haftalık bin 851, günlük ise 264 pozitif vaka tespit edildi. Buna göre, HES kodu denetimleri yoğunlaştırıldı. Kısıtlamalarda ilçe geçişlerine, köy ve mahallelere çıkışlara izin verilmeyecek, giriş ve çıkışlarında polis kontrol noktaları oluşturulacak. Kentte özellikle Trabzonspor maçının olduğu günlerde bir araya toplanan grupların televizyondan maç izlediği duyumları üzerine sıkı denetimler yapılacak.

Trabzon Valisi isyan etti: Daha ne diyelim

Kentte virüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığının tespit edildiğini söyleyen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, önceki gün bir ilçede gizli bir şekilde nişan yapıldığının tespit edildiğini ve nişan sonrası 20’in üzerinde pozitif vaka çıktığını aktardı.

Vali Ustaoğlu, “Vakalardaki artış böyle devam ederse Sayın Cumhurbaşkanımızın aşamalı olarak kısıtlamaları kaldırmasıyla alakalı husus ilimiz için geçerli olmayabilir. Siz aile içi bir araya gelirseniz evlerde toplu olarak maç izlerseniz bunun önüne geçemeyiz. Bir öğreniyoruz ki aile, komşular, akrabalar bir araya gelmiş nişan yapılmış. Allah rızası için daha ne diyelim” ifadelerini kullandı.

Karadenizlilerin Laz inadı tuttu, cezasını hep birlikte çekeceğiz

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Karadeniz’de sosyal mesafe kuralına uyulmadığı için vakaların arttığını belirterek, “Karadenizlilerin Laz inadı tuttu. Laz inadının cezasını hep birlikte çekeceğiz” dedi.

Kentteki vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle emeklerin boşa gittiğini söyleyen Enginyurt, “Hep ne dedik; hayat eve sığar. Maske, mesafe, hijyen. Elimizdeki en güçlü silahlarımız bunlar. Karadenizliler bizim söylemlerimize maalesef uymadılar. Uymadıkları için de saç ayağının birisi hep boşta kaldı. Vaka sıralamasında Trabzon, Rize, Ordu, Samsun şeklinde tüm Karadeniz illeri sıralandık” diye konuştu.

‘ÇOK AĞIR CEZALAR GETİRİLMELİ’

Kurallara uymayan kişiler için ağır cezaların uygulanması gerektiğini ifade eden Enginyurt, “Sosyal mesafeyi bozacak her türlü hareket kısıtlanmalıdır. Caddelerin giriş çıkışının yasaklanması gerekiyor. Bunun dışında hafta sonları görevli olmayanların dışında sokağa çıkanlara çok ağır cezaların getirilmesi gerekiyor. Laz inadını ancak bu şekilde kırabiliriz” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top