Trabzon'da ambulansların korona kuyduğu

Trabzon'da ambulansların korona kuyduğu
Koronavirüs vakalarının yüzde 50 arttığı Trabzon’da, hastanenin önünde ambulans kuyruğu oluştu. Bazı yerleşim alanlarının karantinaya alındığı Trabzon’da yoğun bakımlardaki doluluk oranı yüzde 75’i buldu. Önlemler...

Koronavirüs vakalarının yüzde 50 arttığı Trabzon’da, hastanenin önünde ambulans kuyruğu oluştu. Bazı yerleşim alanlarının karantinaya alındığı Trabzon’da yoğun bakımlardaki doluluk oranı yüzde 75’i buldu. Önlemler kapsamında sadece Covid-19 hastalarına bakılan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de yoğunluk oluştu. Acil servisin önü, hasta getiren ambulanslarla doldu.

DSÖ: Türkiye’deki verilerden haberdar değildik

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ülke ve Avrupa Merkez İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklılık Ofisi Geçiçi Başkanı Dr. Irshad Ali Shaikh, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Halkımızla ilk olarak paylaşmadıklarımızı DSÖ ile paylaşmıyoruz” dediğini hatırlatarak “Biz bu verilerin farkında değildik” dedi. Shaikh, tüm dünyada semptom göstermeyenlerin “sessizce virüsün yayılmasına neden olduğuna” vurgu yaptı.
DSÖ’nün her ülkeden semptom göstersin göstermesin pozitif çıkan herkesin rapor edilmesini istediğini vurgulayan Shaikh, “Türkiye için asemptomatik kişi sayılarının paylaşılması rahatlatıcı, çünkü gerçekten salgının yayılımını engellemekte önemli” açıklamasında bulundu.
DSÖ Türkiye ofisinden Dr. Shaikh, “Türkiye’deki durumun da diğer ülkeler gibi” olduğunu belirterek “Endişe verici seviyede yüksek sayılarla karşı karşıyayız” dedi.

DSÖ DAHA ÖNCE HABERİMİZ VAR DEMİŞTİ

DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge 9 Kasım’da NTV’ye konuşmuş ve Türkiye’deki vakaların da, hastaların da kendilerine rapor edildiğini söylemişti. Kluge Türkiye’nin ve Sağlık Bakanı Koca’nın yürüttüğü mücadele sürecinden övgüyle bahsetmişti.