Trabzonspor hataları affetmedi...

Trabzonspor’da teknik heyetin işi kolay. Düşünerek, rekabet içinden kaliteli, formda bir oyuncu seçme diye sıkıntıları yok! Kadro içerisinde kart gören cezası dolunca yerini alıyor. Emanetçi olan kulübeye oturuyor. İsimler belli gibi! Herkesin ezbere sayabileceği bir kadro yapısı var.

Bordo Mavili takım cephesinde Ankaragücü maçı öncesi değişen bir şey yoktu. Kart cezası dolan Vitor Hugo takıma dönerken İranlı oyuncu Hosseini kulübedeki yerini aldı. Savunmanın sağında Serkan Asan’ın yerinde Hüseyin Türkmen görev yaptı. Teknik direktör Avcı belli ki Erzurum deplasmanından bir puanla dönen takımının puan ve oyunundan memnun olmuş!

İki takım da futbolun gereklerini saha içinde uygulamak için yoğun çabayla müsabakaya başladı. Son üç maçını kazanmış bir Ankaragücü ile sahasında son iki maçını kaybetmiş Trabzonspor’un ortaya koyacağı futbol merak ediliyordu. Rakipler üzerinde dersini iyi çalışan Ankaragücü teknik direktörü Hikmet Karaman’ı takımı yanılttı. Bir takımın savunması bu kadar hata yaparsa faturayı kesen çok olur. Kaleyi bulan şutların yarısı gol oldu. Djaniny’nin şutunu kaleci Ekuban’a asist yaptı. Beraberlik golü soğumadan Ekuban ve Djaniny farkı ikiye çıkardı. İlk yarım saat dolmadan rahatlatan skor geldi. Trabzonspor’da Ekuban, Nwakame, Djaniny gününde olursa rakip savunmanın hata yapma lüksü yok. Yaparsa bileti kesen çok! Skora aldırmayan konuk takım, Trabzonspor kalesindeki gol arama iştahını hiç eksiltmedi. Uğurcan kalesinde devleşerek konuk takımın iştahını kursağında bıraktı. İlk yarı Trabzonspor’un istediği skorla bitti..3-1.
İkinci yarıya iki takım aynı tempo ile başladı. Ayağa pas yapan ve golü isteyen taraf Ankaragücü olmasına karşın Uğurcan izin vermedi. Avcı, oyuna ilk müdahalesini 70.dakikada yaptı. Yunus Mallı’nın yerine Baker’ı, sağ bek Hüseyin’in yerine İranlı Hosseini’yi aldı. Edgar Le’yi sağ beke çekti. Kulübedeki sağ bek belli ki sezon sonunu bekliyor!
Atamayana atarlar. Futbol hataları affetmez. Dün gece buna bir kez daha şahit olduk. Atan ile tutanın iyiyse kazanırsın. Uğurcan tuttu, Ekuban, Djaniny ve Edgar Le faturayı kesti. Teknik direktör Hikmet Karaman’ı oyuncularının hatası yıktı. Avcı’nın öğrencileri ise hataları affetmedi.

İşin tuhaf olan tarafı ise şu;“önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturuyoruz” diyen teknik direktör Abdullah Avcı futbol şehri Trabzon’da bunu kime inandıracak. Kiralık oyuncuyu monte etmekle olmaz. Stoperden sağ beke yama yapmaya çalışmakla olmaz. Eylemle söylemi örtüşmeyen Avcı’ya söylenecek en güzel söz “müslüman mahallesinde salyangoz satma, yemezler!” Trabzonspor’da hedefler bitmez. Oyuncunun kafasında ligi bitirmesine izin vermeyin..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi