Trabzonspor kaldığı yerden devam..

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 13, 2020 / 06:56

Süper Lig kaldığı yerden start aldı. Trabzonspor’da Sosa’ın yokluğu epey bir sürpriz oldu. Kaptan’ın pandemi sürecinde nasıl sakatlandığı gizemini koruyor. Virüs nedeniyle alınan tedbirler dikkat çekti. Sahaya giren herkesin ateşi ölçüldü. Tribünleri boş. Yedek kulübeleri maskeli. Basın mensupları sayılı. Yöneticiler sınırlı. Ekran ise şifreli. Böyle bir ligin tadının ne olacağını göreceğiz.
Bordo Mavili takım ideal kadrosuna yakın bir takım ile sahaya çıktı. Bütün takımlar kapalı bir kutu. Aralardan sonra her maç zordur.
Trabzonspor’da düşünce değişmemiş. İlk dakikalarda gol bulma hevesinden vazgeçilmemiş. Bordo – Mavililer beş dakika içerisinde önce Novak’ın ayağı, sonra Ekuban’ın kafası ile gole çok yaklaştılar. İki pozisyonda da ev sahibi kalecinin hakkını teslim etmek lazım. Trabzonspor aradığı golü 16.dakikada buldu. Bu dakikaya kadar oyunda varlığını hissettiremeyen Nwakaeme sahne aldı. Sağdan Pereira ortaladı, Nwakaeme kafa ile topu filelere gönderdi. Skor üstünlüğünü ele geçiren Trabzonspor oyun rahatlığını da eline aldı. Ekuban azıcık becerikli olsa ev sahibi takımın moral motivasyonu yarım saat içinde biterdi. Trabzonspor kaçırdıkça ev sahibi takımın direnci artı.
Oyuna ilk hamleyi ev sahibi takım yaptı. 37.dakikada Napoleoni yerini Poko’ya bıraktı. 41.dakikada ise Trabzonspor şok yaşadı. Guilherme 13 dakika içinde iki sarı kart görerek , takımını 10 kişi bıraktı. İkinci sarı biraz ağır karardı. Hiç hesapta olmayan bu kart Bordo Mavililer’in oyun düzenini bozdu. İlk yarıyı 1-0 önde kapatarak soyunma odasına giden Trabzonspor ikinci yarıyı ise 10 kişi oynamak zorunda kaldı.,
İkinci yarıya Trabzonspor oyuncu eksikliği nedeni ile kontrollü futbolla başladı. Golü düşünen ev sahibi takım penaltı şokuyla yıkıldı. Sorloth zorlayarak penaltıyı aldı. 52.dakikada Ekuban ile 2-0 öne geçti. Oyun koptu denirken, Costa’nın Jerome’ye yaptığı harekete Hakem Zorbay Küçük VAR’a giderek penaltı noktasını gösterdi. Alpaslan farkı bire indiren golü attı. Bu gol ev sahibi takımın oyuna tekrar tutunmasını sağladı. Orta saha üstünlüğünü rakibe kaptıran Trabzonspor skoru tutma çabası içine girdi. Kulübe hamlesi de bu düşünce ile geldi. Teknik Direktör Hüseyin Çimşir ilk hamlesini ofans hattından Nwakaeme’yi çıkartıp oyuna Ndiaye’yi alarak yaptı. Nwakaeme bu değişikliği el kol hareketi ile protesto etti. Değişiklik hiç hoşuna gitmedi. Büyücüyü tribünde oturan Sosa teselli etti.
84.Dakikada derslik ilginç bir pozisyon yaşandı. Göztepe kalecisi Beto eliyle alabileceği topta, gözünü karartmış olarak gelen Abdülkadir Ömür’ü görünce ayağını kullanıp golü kalesinde gördü. Ömür ise sakatlanma pahasına ayağını soktu. Öyle de oldu. Golünü atıp, sakatlanıp çıktı. Biri transferini düşündü,diğeri takımını!! 3-1
Trabzonspor cephesinde değişen bir şey yok. Düşünce aynı, mantalite aynı. Kazanma duygusu bıraktığı yerden devam ediyor. Son yarım saatte oyundan düşme hastalığına çare bulmalı.

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top