Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Trabzonspor puan dağıtmaya devam ediyor

Ayağında çekme olan Hamsik ile karantinası bitmeyen Covid mağduru Nwkaeme’den yoksun Giresunspor karşısına çıkan Trabzonspor, ilk yarıda 3.bölgeye çıkmakta çok zorluk çekti. Bunda orta sahada Berat ve Durukan’ın tutuk oyunu ve isabetsiz pasları önemli faktördü. Giresunspor ise oyun kurgusu bakımından defans güvenliğini sıkı tutup kontrataklarla gol aramayı tercih etti.

Trabzonspor’un hocası Avcı, 32.dakikada sakatlanan Abdulkadir’in yerine Yusuf’u, Hüseyin’in yerine ise Puchacz’ı aldı. Bordo mavililerde Hüseyin değişikliği yersizdi. Bu iki değişiklikle birlikte Denswill stopere, Puchacz ise sol tarafa geçti. Yusuf sol tarafa Edin Visca da yabancı olmadığı sağ tarafa geçti. Bu değişiklikler ilk yarıya gol açısından merhem olmadı.İlk yarıda futbol adına hiç bir olumlu hareket ortada yoktu.

İkinci yarı Trabzonspor topu önde tutmaya çalıştı. Özellikle Bakasetas, Visca ve Cornelius rakip kaleyi adeta ablukaya aldı. Ancak kaleci Okan gole izin vermedi. Defansı sağlam tutup kontrataklarla Trabzonspor kalesinde gol aramayı sürdürdü. Nitekim 68. Dakikada Umut Nayir yakaladığı pozisyonu affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspor için şok bir goldü. Sarı kart gören Yusuf da sarı kart cezalısı oldu. Öte yandan Trabzonspor beklediği gole 78.dakikada kavuştu. Perezin çok güzel kavisli ortasında Cornelius topu aynı güzellikte kafa ile filelere gönderdi. Trabzonspor son haftalardaki kötü oyunlarına bir yenisini daha eklerken puan dağıtmaya da devam ediyor. Ancak uzatmanın son dakikasında kazanılan penaltı Trabzonspor’u adeta ipten aldı derken Bakasetas kaleci Okan’ın ayaklarına çarptırdı topu. Hakem Alper Ulusoy’un penaltıyı tekrarlaması ise haklı bir karardı.

Sonuçta Trabzonspor’da Bakasetas ikinci kez penaltıyı kaleciye nişanlandı ve ayağına gelen kısmeti de tepmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi