TRABZONSPOR REKORA KOŞUYOR

TRABZONSPOR  REKORA KOŞUYOR
Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren ve geride kalan 27 haftalık bölümde kaydettiği 62 golle ligin en golcü takımı konumunda yer alan Trabzonspor, tarihinin en çok gol attığı sezonlardan birine ulaşma yolunda ilerliyor.Son...

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren ve geride kalan 27 haftalık bölümde kaydettiği 62 golle ligin en golcü takımı konumunda yer alan Trabzonspor, tarihinin en çok gol attığı sezonlardan birine ulaşma yolunda ilerliyor.
Son 10 yılda 69 golle en fazla gol attığı 2010-11 sezonuna bitime 7 hafta kala yaklaşan Trabzonspor, 1974-75 sezonunda beri mücadele ettiği şuan ki adıyla Süper Lig’de en çok gole 1994-95 sezonunda ulaşmıştı. Söz konusu sezonun 34 haftalık bölümünde 80 gol kaydetmeyi başaran bordo-mavililer, bu sezonun kalan 7 haftasında 8 gol daha bulması durumunda bu alanda son 10 sezonu geride bırakacak, 19 gol kaydedebilmesi durumunda ise tarihinin en gollü sezonuna imza atacak.
Sezona teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde başlayan bordo-mavililer, Karaman ile çıktığı 17 maçta 35 gol kaydederken, daha sonra görevi devralan Hüseyin Çimşir yönetiminde çıktığı 10 karşılaşmada rakip fileleri 27 kez havalandırdı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde daha golcü bir kimliğe bürünen bordo-mavililer, söz konusu 10 maçı da yenilgisiz tamamlarken, bu periyotta 7 galibiyet ve 3 beraberlikle hanesine 24 puan yazdırdı.