TRABZONSPOR'A 8 PUAN YETİYOR

TRABZONSPOR'A 8 PUAN YETİYOR
En yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor´a 2’li averajda üstünlüğü bulunan Trabzonspor, ligde kalan 7 maçta en az 8 puan alması halinde şampiyonluk hedefine ulaşabilecek. Ligin en erken şampiyonu olarak tarihe geçme hedefine...

En yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor´a 2’li averajda üstünlüğü bulunan Trabzonspor, ligde kalan 7 maçta en az 8 puan alması halinde şampiyonluk hedefine ulaşabilecek. Ligin en erken şampiyonu olarak tarihe geçme hedefine de ulaşmak isteyen bordo mavililere, bu rekoru kırmak için en az 2 galibiyet ve 2 beraberlik yetiyor.

Ligdeki aldığı başarılı sonuçlara rağmen takımın rehavete kapılmasını istemeyen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 25'inci haftada galip geldikleri İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasından sonra "Şampiyonluğun ışığı pırıl pırıl parlıyor" diyerek ilk kez şampiyonluğu telaffuz etmişti.

Trabzonspor´un 'Bay Beyin' ve 'Sihirbaz´ lakaplı golcüsü Nwakaeme´nin dünkü karşılaşmadaki performans düşüklüğü, taraftarda hayal kırıklığı yarattı. Dünkü karşılaşmada 45 dakika süre alan ve yerini Cornelius´a bırak Nijeryalı yıldız; gol kaydedemeyince, Türkiye kariyerindeki en skorer sezonuna da ulaşamadı. 2018-2019 sezonunda 27 maçta 10 gol, 2019-2020 sezonunda 29 maçta 11 gol, 2020-2021 sezonunda 34 maçta 7 gol kaydeden Nijeryalı yıldız bu sezon ise 25 maçta 11 gol atmıştı.