TRABZONSPOR’A AVRUPA MÜJDESİ

TRABZONSPOR’A AVRUPA MÜJDESİ
Şampiyonluk için geri sayımda olan Trabzonspor ’da diğer yandan Devler Ligi hesapları yapılıyor. Normal şartlarda, 2020-2021 UEFA ülke sıralamasında Türkiye 13. sırada bulunduğu için 2022-23 sezonunda Süper Lig’in şampiyonu...

Şampiyonluk için geri sayımda olan Trabzonspor ’da diğer yandan Devler Ligi hesapları yapılıyor. Normal şartlarda, 2020-2021 UEFA ülke sıralamasında Türkiye 13. sırada bulunduğu için 2022-23 sezonunda Süper Lig’in şampiyonu 3. ön eleme turundan Şampiyonlar Ligi’ne katılacaktı. Fakat Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası işler değişti. FIFA ve UEFA, Rusya’yı tüm organizasyonlardan ikinci bir duyuruya kadar men ederken, bu şekilde devam ederse Bordo-Mavililer gelecek sezon Kupa 1’e Play-Off turundan katılacak; yani tek ön eleme oynayacak. Ancak Fırtına’nın şampiyonluk sonrası direkt gruplara gitme ihtimali de söz konusu.

Ukrayna’nın içinde bulunduğu kötü durum nedeniyle ülkede futbol oynanmıyor, kulüplerin yabancı oyuncuları takımlarından ayrıldı. Shakhtar Donetsk’in hocası Roberto De Zerbi’nin kulübüyle sözleşmesini fesh ettiği belirtilirken, Ukrayna Milli Takımı’nın Dünya Kupası Play-Off turunda İskoçya ile yapacağı maç da Haziran’a ertelendi. Ancak net bir tarih açıklanamadı.

Bu üzücü gidişat sürerse, Ukrayna Futbol Federasyonu önümüzdeki sezonki Avrupa organizasyonlarından affını isteyebilir. Bu durumda da Türkiye 11. sıraya çıkacak ve bu yıl Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım kendi liginden de Devler Ligi vizesi alırsa, Trabzonspor eleme oynamadan 11 yıl sonra Devler Ligi gruplarına adını yazdıracak.