Trabzonspor’a kupa tesellisi...

Trabzonspor- Alanyaspor müsabakası sıradan bir kupa finali değildi. Çünkü Süper Lig golcüleri bu maçta sahne aldı… Trabzonspor’un lig liderliğini kaybettiği 90 dakikanın ardından küfürleşme ve yumruklaşmalatın yaşandığı maçın da rövanşı oldu bir anlamda. Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Malta’n sonraki kol hareketi çok konuşulacak! Hangi adrese gittiğini gün ışıdığında öğreneceğiz.
Alanyaspor başarısı ile hocası Erol Bulut’u Fenerbahçe’ye yolcu ederken, Trabzonspor aldığı ağır yaralarla hocası Hüseyin Çimşir’i kaybetti. Ünal Karaman ile başladığı ligi 3.hocası Newton ile noktalayacağı bir maçtı ayrıca.
Alanyaspor ligin son maçında dinlendirdiği oyuncularını Kupa finalinde sahaya sürdü. Trabzonspor ise Kayserispor maçına çıktığı ideal kadrosu ile Alanyaspor’a karşı çıktı. Sakatlığı tam düzelmeyen Nwakaeme yedek kulübesinde bekledi, şans bulamadı.
İki takım ilk dakikalarda kontrollü oyunu tercih etti. Alanyaspor, bordo mavili takımın ilk yarım saat içinde daha hareketli ve yüksek tempoda futbol oynadığını ve skoru yakalamak için mücadele ettiğini bildiği için önlem almaya çalıştı. Bunda 25.dakikaya kadar başarılı olabildi. Sorloth ortaladı, Abdülkadir Ömür topu filelere gönderdi. 1-0
Golden sonra Alanyaspor hücumu düşününce tempo arttı. Sakatlanan Ekuban 41.dakika yerini Bilal’e bıraktı. İlk yarı bordo mavili takımın üstünlüğü ile sona erdi.
İki takımda ikinci yarıya aynı kadroları ile başladı. Alanyaspor devrede daha istekli göründü. Trabzonspor bu işi alışkanlık haline getirdi. Hastalık gibi bir şey. Golü bulup, öne geçiyor. Sonra skoru korumaya çalışıyor. Enerjisi bitmek üzere olan el feneri gibi! Oyuncular yerden kalkmadı. Adale yorgunlukları sık sık oldu. Ekran başındaki Trabzonspor taraftarı öldü öldü dirildi. Aynı senaryonun yaşanmasından korktular. Öne geç, golü ye.. Uzatma dakikaların son dakikasında Sörloth asistten sonra golünü de atarak krallığını kupa ile perçinledi. Trabzonspor santralı olmayan golle kupayı kazandı.
Bu akşam neler öğrendik neler.. TFF ligde düşmeyi kaldırdı. Lig 21 takıma çıktı. Yetmedi yabancı konusunda alınan kararların uygulanması bir yol ertelendi. Bu kararlar Bakanın olduğu toplantıda TFF yönetimi tarafından alındı. Spor siyaset bu kadar içiçe olur mu sorusunu insan sormadan edemiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi