Trabzonspor’da hüsran!

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 14, 2020 / 06:59

Ligin bitimine üç hafta kala ligin altında ve üstünde heyecan tavan yaptı. Zirve mücadelesi veren Başakşehir ve Trabzonspor kümede kalma savaşı veren Konyaspor ve Denizlispor ile karşılaştı. Gülen taraf ligin altı oldu. Trabzonspor sakat ve cezalıların iyileşmesinden sonra ideal kadrosu ile sahaya çıksa da, lider Başakşehir’in Konya’da kaybettiği akşam Denizlispor’a yenilerek tam bir hüsran yaşadı.
Ligde kalma savaşı veren Denizlispor’da Bordo mavili takımda forma giymiş Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Onazi, Olcay Şahan ve Rodallega, performansı büyük merak konusuydu. Mustafa Yumlu, Sorloth’a nefes aldırmadı. Zeki Yavru oyunun kaderine edecek işler yaptı. İlk golde asist yapıp, çizgi üzerinden bir golü çıkardı. Olcay Şahan ise galibiyet golünün asistini yaptı. Trabzonspor’u Denizli’ye verdikleri yıktı. Bu galibiyet Denizli’ye lige tutunma adına hayat verirken Trabzonspor’un hayallerinin bittiği müsabaka oldu.
Oyuna iyi başlayan takım Denizlispor olmasına rağmen golü bulan Trabzonspor oldu. 14.dakikada kaleye ilk kez giden bordo mavililer golle döndüler. Savunma arkasına atılan topla buluşan Ekuban topu filelere gönderdi. 0-1. Trabzonspor skor üstünlüğünü ele geçirmesine rağmen oyununu rakibine kabul ettiremedi. Denizlispor yine golü arayan taraftı. İlk yarıda gülen Trabzonspor’du.
Konyaspor’un ilk yarıda lidere üç gol atması haberini soyunma odasında alan Bordo mavili takımın bir kaza golüne kurban gitmemek için ikinci yarıya daha arzulu ve istekli başlaması gerekirken tam tersi oldu.
İkinci 45 dakikanın başlangıcıyla birlikte şok gol geldi. Zeki ortaladı, Sacko kafa ile filelere gönderdi. Böylece İki takım da kontrollü futbolu tercih etti. Konya’da Başakşehir’den goller gelirken Trabzonspor direklere takıldı. Bordo mavili takım oyuna ilk hamlesini 69.dakikada yaptı. Sosa yerini Ndiaye’ye bıraktı. Golü daha çok isteyen kovalayan taraf Trabzonspordu. İlk kez rakip kalede bu kadar dirençli gol aradı. Çimşir’den çifte kulübe hamlesi geldi. Pereira’nın yerine Kamil Ahmet, Abdülkadir Ömür’ün yerine Guilherme’yi aldı. Değişimler takıma güç vermezken, ev sahibi takımı 84.dakikada 2-1 öne geçiren gol Estupinan ile geldi. İkinci yarıya şok golle başlayan Trabzonspor maçın son bölümünde de şok golle yıkıldı.
Gecenin kazananı ise lige tutunma arzusunda olan takımlar oldu. Böylece Trabzonspor ayağına kadar gelen kısmeti elinin tersi ile itti. Yenilmezlik ünvanını kaybeden Hüseyin Çimşir ayağına kadar gelen son şansı da geri çevirdi.

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top